Monday, November 18, 2013

Akan Merindui~

insyaAllah minggu ni nak masuk rumah baru walaupon kitchen cabinet belum siap lagi...dijangka 30hb baru diorang nak datang pasang (brp minggu je lagi kan), sekali la dgn pintu stor & wood panel kat dining area tu...

perasaan? sedih bercampur gembira sebenarnya...sedih sbb nak kena tinggalkan family, hidup berdikari...tapi rasa macam poyo pulak sbb rumah parents 10min je dari rumah i & memang akan hari2 pegi sana...lagipon time hubby kerja dah pakat dgn family utk gilir2 teman i kat rumah baru..kejap boleh ajak adik teman tido, kejap blh ajak umi abah teman tido so takde la rindu sgt kot kn?  kekeke...
semestinya happy sebab dah lama impikan nak duduk rumah sendiri bersama keluarga kecil kami...baru ada privacy sikit kn? kesian hubby takleh nk pakai sexy2 kat rumah mertua dia, takleh nak golek2 dpn TV fe-feeling macam cerita hindustan..eh?
sebenarnya baru 70% siap tapi gedik nak masuk dulu...alaaaa lagipon 30% yg tak siap tu blh tutup mata je dulu...kabinet dapur, nak cat balik dinding master bedroom (jeng jeng jeng), hubby cakap ada rezeki nak beli set bilik tidur utk bilik tetamu, nak tukar sarung sofa tu supaya lebih matching dgn warna ruang tamu (insyaAllah esok siap jahit) & tunggu langsir siap jahit (now pinjam langsir umi je dulu so main amik je warna apa pon)...itu je la lagi & selebihnya alhamdulillah rasa dah complete nak masuk rumah baru...thanks hubby sebab sediakan semua ni, semuanya baru...rasa terharu sangat2!

cuma nak cakap akan rinduuuuuuuuuuuuuu bilik tidur i kat rumah parents ni...pink + white, memang my fav lah! hubby tak gemar warna ni sbb tu master bedroom kitorang takleh warna pink...tapi i akan buat lebih kurang macam ni dalam guestroom nanti...tetap nak ada warna kegemaran dlm rumah baru nanti...hehe
ni pic lama sebenarnya ni pic 3-4 tahun lepas, malas nak snap baru...yg baru ada painting atas kepala katil tu, dressing table dah takde storage box tu dan ada carpet...sekarang bilik ni dah banyak penambahan, cuma kedudukan maintain sbb bilik ni kecik, takleh nk pusing2 dah perabot tu...rumah my mom ni kecik je, satu tingkat setengah (bahagian belakang je 2 tingkat, yg depan setingkat) tapi ada 8 bilik...bila rumah kecik bilik banyak, maka bilik pon takde la luas mana...kuikui

siapa2 yg dekat tu jemput lah dtg yer...sementara takde dapur lagi, i hidang nasi bungkus dgn air kotak je la dulu yer...hihihi...kalau tengok langsir warna warni pon jgn gelak tau sbb xtau langsir bila nak siap jahit...hoho

insyaAllah esok ada buat solat hajat panggil org masjid...housewarming tak buat kot sbb plan nk buat open house sekali dgn birthday ayish bln 4 tahun depan...plan je la, ntah jadi ke tak, taktau la tengok pada keadaan ekonomi masa tu jugak...sekarang dah stat musim hujan kat terengganu, nak buat open house pon tak syokkkk...

27 comments:

achiek anis said...

bestnya dah ada rumah sendiri...mcm2 boleh deco....

S.n.Fariza said...

Cntiknya umah nana
wiwit :)

Wawa said...

psst! nanti bilik tamu dh siap inform tau...boleh la donut dolly datang mentido kat sana...muahahaha....

CikNaa said...

cantik & kemas rumah nana.. sejuk je mata memandang..

Rizziela said...

cantiklah bilik lama..kalau akk pun sure akan rindu

- AZIE - said...

ni 70% mcm dh 100% je..cantik..

sheisjaz said...

wah...da nak pindah da..syoknya..Jaz pun tunggu masa je nak pindah ni..tapi syk postpone je dari hari ke hari...haha...

Chekgu Azrine said...

meleleh ayaq liur tgk umah sis..boley??hahaha..drama plak

Shafiqah-Napiah said...

umah baru mu idaman kalbu... cantik la nana... sama la ika pun duk depan umah parent...tapi tahun depan parent nak pndah dah...dah xde kawan...huhuhuh..

Mimy Hamid said...

nana pasni leh seksi dalam rumah..banyak gak pot boleh kedok..ehhhhhhhh hahaha

Ayu Rashid said...

Wokeh.. nak blk besut kak ayu singgah hahahahaha...

msredcheesecake said...

alhamdulillah da ada rumah sendiri... seronok nye...

Mommy_Cha said...

nana.
nanti nak request tido umah baru nana.
muahahahaha.
nak tido guest room kaler pink.
buat ala hello kitty.
baru feeling tido hotel HK muahahaha.
byk cekadak aku sampai nak request theme bilik.
kikikiki!

PinKy MoMMa said...

nana..walaupun akk minat giler wrna pinkkkk tp klu dtg umah mmg tak de wrna pink huhuhu..cantiknyer walau baru 70% huhu..

ettyzukhair said...

dah mcm 100% je..cantik sgt2..

ctmah said...

syurga oooo dok uma sendiri. ke depan ke dapur pakai spender bra aje..hahaa

Cik Puan Rara said...

mestii best kan nana.i ni ntah bila dpt merasa.kdg2 sedih pon ada.,tp xpelah.sabar jelah.gud luck nana duduk rumah sendiri.nt rara jalan sana nk dtg lah.tapi tahun bila xtau lah lagik.hahaha.pas ni mst dh xde update pasal rumah dh kan.sbb dh siap dh semua.hehehe

naney said...

bestnye dh rumah baru..nnt jgn lupa jemput wt housewarming.... :)

MimahAjil said...

rumah nana area geliga ke?

Aty_Fared said...

Lepas ni kalau gi ganu ley singgah umah u... :)

hana yoriee said...

Selamat masuk rumah baru.. =)

Umi Qi said...

Nana....cantik yer la hai bedroom nana kt umah parents tuh...kaler pink soft tuh sgt menyentuh hati...feeling autumm in myheart....lawaaaaaaaaaa nk tiru boleh nana hheheh

Hana Soffelia said...

turut tak sabar nak dtg.. yg dekat blh pergi dlu kan? ekeke

Iza Fiza said...

Selamat berprivacy di rumah baru nana.hehe.

UMIE SUE said...

betui tu klu kat umah mertua leh nk manje2 lebih..kt rumah sedih...auwmmm..ape2 pun bolehhh

mrs kayrul said...

belum 100% dah cantik..klu dah 100% x tau la macam mana

Fifi Nadhrah said...

seronoknye da masuk rumah baru.. paling sokong bab hubby tak boleh golek2 depan tv.. tetibe terase kesian dekat hubby jugak sebab fifi duduk rumah parents fifi lagi.. cepat la siap urusan beli rumah semue.. tak sabar