Friday, November 15, 2013

Review: Convertible Ironing Station (Wall Mounted)

sebab terlalu ramai tanya & macam berminat dengan convertible ironing station dekat rumah i tu, maka hari ni i akan review satu2...

kelebihan ironing board jenis wall mounted ni: nampak lebih kemas, moden, jimat ruang & praktikal...keburukan: kain/span dia tu nipis sgt la mcm kena lapik dgn kain lain je bila nk gosok baju...
ini rupa dia bila kita gantung & tutup...tersembunyi dan sgt kemas kan?

ini rupa bila kita buka "pintu" dia...pintu tu jenis boleh tolak ke atas...

jgn risau jatuh sebab dia ada kunci so blh la lock kat sini...

bila turunkn board tu, gini la jadinya...

ada iron holder jugak, so sambil2 gosok baju tu boleh la letak sini...alahhh mcm standard ironing board yg biasa tu jugak la...

masa beli ni 3-4 tahun lepas rasanya, dekat rm400 jugak...tp ada kawan bgtau, kat kuantan sekarang ni rm300 je...kat mana nak cari??? sila cari kat kedai2 yg jual hood, hoob, oven, sinki, tap semua tu...

praktikal kan? i suka inovasi yg dibuat, lepas2 ni mungkin design yg lagi canggih akan keluar...ok sekian review :)

41 comments:

Umi Qi said...

Sgt2 praktikal nana...lg satu so safety use...means kalu anak2 kita xkan terkena serika dan tapak serika tuh kan...sebab lekap kt dinding...nana, really like this entry...hope soon dpt umah nak revise semula nana yer interior deco...pray for me dear...

hana yoriee said...

yup, nmpk kemas je space tu. kalo tak mesti tak cantik bila nmpk iron board tu tersadai tepi dinding mcm biasa kn?

mrs kayrul said...

kemas jer....org pun x perasan situ ada iron board

cik hani said...

saya suka sebab jimatkan ruang

aznor ibrahim said...

kemasnyaa..slalu ade problem nak simpan ironing board.1st time tgk ni..jakun.hahahaha (-.-)"

Mimy Hamid said...

idea yg sgt praktikal..takde alasan lagi ye malas menggosok..terbaik nana..good job

e k i n ♥ y u s r i said...

sgt praktikal...tngu ade rumah sendri nnti...insyaallah

aThidEaN said...

best best..mmg dh lama berangan nk mcm ni since first time tgk kat umah parents kwn i kt nilai dulu

PinKy MoMMa said...

modernnn sangat niii..mmg tak perasan pun situ iron board..slamat utk budak budak jg..

kerlazzz nana..

ameris said...

look smart iron board ni

Rizziela said...

Mahal gak harganya..tp sangat kemas

ctmah said...

Cantikkan nana..sesuai ngn harga..hihi

Asz Miza said...

Insyaallah kalau i ada umah nanti pun nak buat macam ni lah Nana. Kemas andd save some space.

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Memang cantik n praktikal dear (^_^) .. thank u sharing info ni ..muahhh

Chekgu Azrine said...

Yg pntg akk suka giteww

CikNaa said...

SUNGGUH tak pernah tau pun ada ironboart cenggini.. cantik & jimat ruang nana..

Ilya Melissa said...

alamak...minatnya dengan ironing station camni...untuk kite yang memang kerap guna iron sebab menjahit..memang praktikal..jimat ruang

S.n.Fariza said...

tq nana :)

SweetLikeWhat said...

lawa pulak tuh..tak nampak pun macam iron board..macam tingkap yang pakai tirai tu..hehe

Siti Fatimah said...

Alahai, xpernah tau pon ade iron board y cenggini rupe... Bestnye..

Wawa Yusoff said...

I like! boleh masuk wishlist ni :)

Anak Lebah Comot said...

yess..memang kene patut masuk wishlist tau...wajibbb!!!!

-DoUbLe Z- said...

wahhhh..sgt kemas & yg paling penting,sangat menjimatkan ruanggg..mama kaisara super like..thanks nana for sharing...nak kenen2 kat husband suh beli yg ni coz leh save space kat utulity room kitorg yg kecik tu...tq tq :D

Aty_Fared said...

I mmng jatuh cinta ngan bnd ni lama dah... tp tak tau mn nak carik..tq nana.. :)

LisaLisut said...

i mmg suka ur laundry area and iron station ni. brilliant idea. thanks for sharing nana

Nurul Izayani said...

Sangat praktikal la nana..

puansazusarin said...

kemas jer kan..en somi dok minat iron yg macam vacum tu..yg iron mcm penyapu tu..

puansazusarin said...

kemas jer kan..en somi dok minat iron yg macam vacum tu..yg iron mcm penyapu tu..

yUmiE AzuRa said...

mak aihhh!!lama giler nana u simpan.hahaha

Cik Puan Rara said...

kemas gila.boleh tahan gak harganya kan nana.tapi mmg kemas.kalo masuk pertandinan 5S ni boleh menang ni.hehe

- AZIE - said...

memg bagus...nmpk kemas dan jumat ruang,nsb baik u review i baru tahu benda alah ni ada hahahaha...tq nana

Cik Puan Mimi said...

Mmg praktikal la. Yg penting safety. Sbb kadang tu kite tgh iron sedap2 anak datang lak main langgar kaki iron board. Kang jatuh atas pale naye. Yg mcm gini die mane smp kan. Terbaiikk. Boleh diusulkan nanti. Tp rege die agak pricey berbanding iron board biasa boleh dapat rm20 je

SyimaSyaz said...

sgt2 praktikal. i suka benda yang buat rumah jadi kemas, tak amik space.. pada i rumah kosong lagi i suka..hahahhaha.. sila jgn contohi i

ryyhan kamarudin said...

Mahal jugak tapi mmg org xperasan la iron board yg smart ni...

Sbb mahal, terpaksa puas ati ngan iron board yg ada..at least blh ikut sukati nk iron kat bilik ke, dpn tv ke (he ayat sedapkan ati

Hana Soffelia said...

serius kat kuantan ada? hana nak carilah nanti.. suka sgt idea nana ni..

Fifi Nadhrah said...

berangan nanti rumah sendiri nak iron board macam ni jugak!~

Noor Afidatul Roslan said...

Nk tnye..kt ne buat iron board cm tu..leh share x tmpt?

Yaati Nor said...

Assalam Sis, boleh share lokasi sebenar beli iron board tu..saya tinggal di Puchong..Klu ada alamat kedai lg cun..terima kasih byk2

yaati said...

Assalam Sis, boleh share lokasi sebenar beli iron board tu..saya tinggal di Puchong..Klu ada alamat kedai lg cun..terima kasih byk2

Cikgu Saiyidah said...

Bagi yg berkenan dgn wall mounted iron board ni area klang valley, boleh try search kt mudah.my ni..linknya
http://m.mudah.my/view?q=Iron+board&ca=9_3_s&sa=&cg=&e=0&f=p&so=1&o=1&ad_id=38406761
Sgt recomended..boleh nego harga lagi :)

Jasmine Jasline said...

Bagi sesiapa yg berminat dengan mounted iron board ni, blh contact / whatsapp sy (012-6557321) atau sila visit website dibwh. kami menyediakan harga yg istimewa buat pelanggan kami. Terima Kasih.

http://mountedironingboard.blogspot.sg/2015/01/mounted-ironing-board-happy-new-year.html