Wednesday, November 6, 2013

Wall Stencil..Pening Nak Pilih

entry sebelum ni kan i ada cerita pasal home progress, lepas tu i tunjuk sipi2 je feature wall master bedroom yg merah menyala tu...mcm i bagitau dlm entry lepas, i kurang yakin dgn warna ni walaupon hubby sgt suka...ye la, sebelum ni kat rumah my mom bilik i warna putih pink, tapi hubby lak tak suka warna gitu utk bilik kitorang ni, jambu sgt kot warna pink tu...hihi
inilah feature wall tu...korang nk gelak pon silakan lah sbb i sendiri pon dh stress tengok....hahaha...sebenarnya i tengok catalog warna dia tu mcm coral ala2 ke warna peach sikit, sekalai cat mak oiiiii merah makngah lembu je suka ni...kwang2~

i MESTI MESTI MESTIIII buat sesuatu utk cover merah yg melampau ni...hubby cakap takyah sbb dia rasa dah OK tapi i nak jugakkk buat sesuatu, tak kira!!! dalam kepala i ni duk fikir nak buat STENCIL, yer DIY sajerrrr...

ok tak kalau i buat mcm ni? corak stencil tu warna cream atau pink? haihhh nk pilih warna stencil yg sesuai pon satu hal! (sebenarnya i cari merah yg mcm ni tau, dh mcm oren2 sikit)

mula2 tgk pic ni mcm suka gak moroccan stencil ni tp tak gigih nak buat!! giler rumit & leceh nk buat corak niii...

ingat nk buat seketul2 macam ni je...ok kot kn?

royal stencil ni pon lawa, nampak classy...tp satu hal pulak nk kena cari cat yg glitter kn? i nak pakai cat yg lebih2 kat rumah tu jer...huhu

sebenarnya dalam kepala dh berangan nk buat camni...bulat besar warna cream, bulat kecil warna pink...ok ke wehhhh? huwaaaaaaaaaaaa nak nangis duk fikir benda ni...hari2 duk google & cari idea yg sesuai...

ni antara corak stencil yg i dah siap print...nanti dh decide nak guna corak mana, baru i gunting atas kertas transparent & mulakan proses mengecat!

rajin ke i ni?????????? gigih ke i ni?????????? ahhhhh juz wish me luck...harap2 plan menjadi...kalau malas, ku maintain je la merah makngah tu...hoho

29 comments:

erin said...

nana senang ke nak gunting stencil tu nanti? rin plan nk beli siap je, plan nk buat stencil kt living hall, tu pun klu somi agree

Hana Soffelia said...

good luck nana.. u can do it. hana pun suka wall ada corak stencil ni. terus jatuh cinta tgk corak stencil bilik dlm drama korea (The birth of the family- tgk wall bilik ma yue-ri. hana suka kaler ijo gitu) kehkeh

LisaLisut said...

u mmg gigih ok. titik.haha

Shakina Farhan said...

go go go nana..nanti review cmne buat..hehe..kina rse buat stencil yg nmpk lembut sbb warna merah tu garang kn..try seimbangkan..cewah..memandai je..u can do it!

Wawa Yusoff said...

u can do it nana.. u can!

e k i n ♥ y u s r i said...

u can do it nana!
chayok2!
yg bulat2 tue cantik

ameris said...

skrg polular corak damask.

ameris said...

ralat: popular

♥ ROS ♥ said...

Cara dia xsusah nana.. Asben ade ckp..just guna berus2 kecil, and guna kertas gam mcm wall sticker tu.., chaiyuk2 nana., stencil wrna krim terbaik.. :)

Chekgu Azrine said...

Nana..akk rasa lawa je klu cmtuh..nti boh la bntal2 warna seakan..lawa tau..cer try..hikhik..memandai je ahkak

Mimy Hamid said...

common nana u can do it..tak sabar nk tgk hasil ...please do it kay

PinKy MoMMa said...

akak buat kat ruang tamu ari tu camni http://www.pinkymomma.com/2013/09/wallmakeover-tajaan-warna-hitam-dan.html

hahaha hitam itu menawan..tertawan..tersawan..

merah nana is sexyy gituu hehehe

MamaAliya said...

go nana go. nana mesti boleh punye.hendak seribu daya =p

Ayu Rashid said...

I suka corak bulat cream tu... kat mana nak beli yg dah siap? Boleh share saper tau. Tq

ctmah said...

cepat nana..chaiyok2..pastu boleh proses adik baby...hehehe

Fizah said...

plg sukka yg backgrnd kuning tu yg bulat besar warna cream, bulat kecil warna pink tu :)

gudluck..!! :)

FnF Centre said...

http://norfaezah-zakaria.blogspot.com/

Aty_Fared said...

rajin nyer u nanaaaaaa..siyes..i tau buat mende ni perlukan kegigihan..ketelitian dan kesungguhan..gud luck nana...kompem gempak.. :)

Hayatie Hashim said...

Kita pun tgh plan bikin apa kat dinding blakang katil bilik tidur..frame ke cat ke cermin arghh tepu nk pikior deko right now..huhu..Nak diy sendiri bercinta..nak2 klu ada askar2 kecik 2org ni lagi..hehe! Selamat mengecat..tak sabar nk tgok .. ;)

Hayatie Hashim said...

Kita pun tgh plan bikin apa kat dinding blakang katil bilik tidur..frame ke cat ke cermin arghh tepu nk pikior deko right now..huhu..Nak diy sendiri bercinta..nak2 klu ada askar2 kecik 2org ni lagi..hehe! Selamat mengecat..tak sabar nk tgok .. ;)

Anak Lebah Comot said...

cayokk nana..tapi lagi suke kalau warna pink light ataupon glitter krim...eh...just cadangan sajo. tapi tak sabar tengok hasilnyer

Nadt said...

corak belah kanan bawah tu cantik nana. nadt ni memang suka corak2 ala2 vintage or damask gitu. tak dapat buat kat bilik sendiri tengok orang lain buat pun da suka.hehe..

SweetLikeWhat said...

boleh punya nana..ku doakan berjaya projek mu nih..buat pelan2 jangan stress tau..gud luck!

Cik Puan Rara said...

aah lah nana,yg merah tu kalau korg nmpk cm xummpphh.ala nana,u boleh punya! i tau u! cepat2 buat.nk tgk.hehehe

puansazusarin said...

Hebatnyaaaa...hebatnyaaaaaa...terpukau tgk semangat nana nak bt sndri...*clap*clap*

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Menarik ni dear ..tak sabar nak tengok progress selanjutnya ..chak!

Salina Aizat said...

suke baca blog u yg cite psl decor2 umh..sgt kreatif..jom la follow blog sye gak..leh share2 ape2 yg patut..huhu

CeqGu said...

walau pun entry ni dah lama...tetap nak komen...sebab duk terbayang2...corak stencil cream pink tu....mesti sweet je....hihi

CeqGu said...

kat mana nak beli stencil tu ye