Sunday, December 29, 2013

Weekend/Holiday: Rainbow Birthday Party, Puteri Harbour & Singapore

minggu yg sangat padat dgn aktiviti..Rabu, 25hb (krismas- public holiday) kitorang pegi KL sbb nk celebrate rainbow birthday party, gabungan 6 org anak gojes (iman, syasya, sofiyya, rayyan, ammar, zain)..sangat2 meriahhh!

syok jumpa semua blogger dari group mommy gojes tapi silap pulak i pakai baju jenis cotton size L nmpk kembang semacam lak badan..eh taknak ngaku gemok lak? hahaha..tapi betol, baju tu lengan dia boleh masuk 2 lengan (eh tak puas hati lagi tu)
dari kiri: kak amy (kak, nak petua kulit tegangggg! tak caye umur akak 30+ tapi kulit kemain cantik), rara (1st time jumpa- lawa mcm pelakon hindustan), etty (2nd time jumpa- muka makin berseri sejak pregnant, kurus lak tuuuu, jeles iolsss tau), hujung sekali sebelah kiri i tu ika (1st time jugak jumpa puan tentera ni, tabikkkk!)
tengok la mak & anak masing2..pelangi sungguh kan? kemain havoc lagi semua org..
next time jumpa lagi yer korang..korang memang best & gojesss! i harap ukhwah yg terbina akan kekal mekar mewangi, takmo ada gaduh2 yer..amin! 
utk anak2 semua, selamat hari lahir! jadi anak yg soleh solehah, yg menyenagkan hati mak ayah yer..tahun depan buat lagi, blh aunty tumpang makan..
dah boleh reveal hadiah la kan? hahaha..i bagi selimut bulu lembut ni sbb masa tu kebetulan belikan utk ayish sekali...takpe, mak2 pon boleh guna..hihi

****************************************
Khamis, 26: kitorang pegi puteri harbour theme park kat JB...sebenarnya tak plan pon nak pegi sini, nanti i cerita dalam entry lain yer...kasi teaser je dulu
konon nak pegi legoland, sekali sampai sini...hihi nanti lah cerita kenapa! nilah jadinya bila percutian yg tak dirancang...

****************************************
Jumaat, 27: haaaa ini pon ad hoc holiday kitorang...tak memasal masuk singapore kn? ini pon berhak dpt entry khas...hehe
teaser lagi...kelakar bila ingt balik betapa kalutnya kitorang book hotel sehari sebelum, bila konon2 nak naik bas tiba2 masuk dgn kereta, bila tiba2 baju tertinggal kat rumah mertua di batu pahat, ehhh macam2 la dugaan! tak terfikir pon nak jalan2 hujung tahun sbb i ni kan, sejak masuk rumah baru jadi mcm kedekut sikit nk g jalan2 LOL! semuanya nak habiskan duit utk cantikkan rumah dulu *kononnya la*

tapi takpe la, dpt holiday & travel pendek camni pon syok walaupon penat sgt2...thanks hubby sbb cool je walaupon semuanya main redah, oh thanks juga pada GPS...haha

25 comments:

Cheyan said...

Selalunya unplanned punya plan lagi best..hehehe..

enjoy your holiday...

♥ ROS ♥ said...

Eh gmbr dgn ros xde punnn... Kikiki.. Best nana jejalan trus lpas g bday :) cntikkk sgtt u :)

Chekgu Azrine said...

Kot mana pun nana dh smpi uss..bestnya..jeles

mrs kayrul said...

jauh betul berjalan....seronok dapat jumpa nana hari tue

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Bestnya .. party mcm ni ..seronok umi tgok tau (^_^)

adianiez AIDA said...

unplanned and terus ke uss? memang gojes ha ha ha... gps zaman skang memang penting :-)

~YUN~ said...

Nti review Psl puteri harbour themepark k,nk pergi sgt bwk afif,tp yun da sarat...huhuhu

ameris said...

Nana nak petua kulit tegang... Nak gelak guling2 rasa. Anyway nana sgt cun, frenly, pakej lengkap.
# syoknya jln2 ujung taun#

dalila said...

siyookknye..even unplanned tp superb..
jelesss tau..hikhik

Allene said...

nana.. nasib ada muka kita 1... ihihih klu tak majuk! :P

seronok da sampai spore.. lin ni umah tok adie dekat je ngn spore.. jejak pun blum.. tgk dari JB je spore tu.. uhhuhu

malynd_anggun said...

unplanned holiday la best nana! barulah happening! hehe.. nanti review pegi puteri harbour theme park tu tau..org jb ni pun belum pernah ke sana..hahah

fathiyah jamaludin said...

hi nana...bestnya dpt join party tu..'i ada kat kl masa tu tp dah xplan nk gi, sbb ingt nak balik perak dah on xmas tu..

btw, u gi jenjalan pon sempat tukar2 handbag ni...dah la cun2..jeles i

Nurul Izayani said...

As usual..iza yg duk jb ni pun x sampai lg HK tu.hihi..tunggu iffat besar sikit..

Cik Puan Rara said...

eh! u panggil i pelakon hindustan.alaaaa xsuka xsuka! hahaha.neway sonok jumpa u! lemah lembut orgnya!

ctmah said...

mama ayish ni mmg gojes!
jgn lupe cite pasal baju hitam tu nana!hehe

cik hani said...

dapat habiskan masa dengan family memang sangat best.

wah..havoc betul mommy blogger kat birthday party

cikpingu said...

2nd time jmpe nana... yeahhhh

Liyana said...

gojesnye mama ayish!

Haslinda Sadiken said...

nana..thanks hadiah..dtg jauh dr kuantan..2nd time jumpa tp x dpt nak jemah sgt..mak pengantin bz x tentu hala..hahhaha

Mommy_Cha said...

nana dah boleh jadi retis.
bergaya mung.
:)

izfanora said...

xplan tu best..geram r bc entry gojes. hoho..

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Mat petang sis ..umi nak ucapkan selamat menyambut tahun baru ..chak!

Siti Nursyamimi said...

best sgt dpt jalan2..bila plak u nak redah tmerloh dtg umah i?? hihihi..

hazlina azmi said...

bestnya jln2...syok jer tgk...;)
..jemput follow blog saya

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Fifi Nadhrah said...

pergi jugak ke rainbow party.. fifi tak pergi pon.. tak pernah jumpe korang!~ :(