Tuesday, March 26, 2013

Farish Dengan Swimming Pool Pink

entry ni update dgn laju2...sangat-sangat busy skarang ni, nak update blog memang tak sempat sgt...sebok dgn my aunty nak kawen 6 april ni (kenduri kat rumah kitorang sbb dia yg jaga i sejak i lahir sampai la skarang...bertemu jodoh di usia hampir 50 tahun...eh nnti la i buat entry khas utk wedding ni), sebok dgn preparation nk pegi holiday 8 april nnti (bukan jauh sgt pon, but still kena prepare lebih2 lagi pakaian si kecik tu), dan sebok duk DIY party pack, paper bag bagai utk birthday party ayish 27 april, insyaAllah...

entry hari ni nk cerita pasal swimming pool ayish je...i saje beli warna pink sbb mama ayish ni kan pencinta pink! nasib kamu la anak....kekekekeke...tapi takpe, kot2 adik ayish nnti perempuan, blh tumpang sekaki main dlm pool tu (eh adik ayish??? jeng jeng jeng)...

kitorang takde pam, maka i kerahkan tenaga 2 org adik i utk tiup pool ayish...gigih wehhh diorang tiup 4 layer tu, kesian pulak! hahaha...kata sayang anak sedara kan?? haruslah berkorban sket :p mamanya hanya jadi mandur tukang bagi arahan je la....lalalalalala~

i beli RM35 je swimming pool tu...murah kan?? tapi taktau la kalau ada kedai yg jual lagi murah dari tu...my fren ckp kat toys r us dia jual dlm RM100...ni i beli kat kedai toys kat kemaman ni je...floating neck tu pulak i beli online kat facebook wanada kidswear...yg pelampung bentuk kereta tu i beli kedai yg sama dgn pool , RM5.90 sajeeee....

masa mula2 beli tu, sehari 3 kali duk mandikan farish dlm tu...dia siap tunjuk2 lagi kat pool tu sbb nak main air...kita angkat, dia nangissssssss sbb tak puas main lagi...hari2 camni mmg pokai la nk bayar bil air sbb hari2 duk tukar air baru...nasib baik bkn mama yg bayar bil air...kuikuikui~

penat i cari swimming class kat area kemaman-kuantan tapi tak jumpa! jenuh duk google tapi kebanyakannya amek budak umur 3 tahun ke atas...utk infant takde trainer lagi stakat ni...ayoooo mamanya dah la tak pandai swim, tak dpt la nak ajar anak...takpe la, at least latih dia supaya tak takut air dulu..

segala gaya kuak kupu2, kuak lentang, kuak katak (ada ke?) semua la dia buat...

eh terpanjang la pulak...jom layan gambar~

Monday, March 11, 2013

i'm 26!

alhamdulillah 8 mac (jumaat) baru2 ni genap umur i 26 tahun...syukur masih diberi peluang utk bernafas di muka bumi & mengecapi segala nikmat yg Allah pinjamkan...

nasib baik time birthday i kali ni hubby ada so boleh la celebrate sama2...hehe...kami cuma celebrate simple2 je beli kek & KFC makan ramai2 kat rumah dgn family...rasa happy, terharu & bahagia bila dpt sambut ramai2 dgn keluarga tercinta, penuh kesyukuran :) pic takleh upload sbb paham2 je la bila duk rumah rupa sorang2 macam mana kan? hehe

hari jumaat tu hubby ajak i pergi east coast mall kuantan utk cari hadiah...sebelum ni sejak couple lagi mesti kitorang akan minta hadiah apa yg diidamkan TAPI tahun ni i cakap dgn hubby i taknak apa2 *ewahhh konon2 isteri mithali la tu* bukan apa, i rasa mcm i dah taktau nak apa lagi, semua yg i nak sebelum ni hubby dah tunaikan & i cukup bersyukur atas semua yg i dah ada...i bagitau hubby cukuplah kalau dia belanja makan pon, i tak kesah asalkn "sweet moment" tu biarlah kami sendiri yg merasainya :)

tapi hubby degil, paksa gak i minta sesuatu...hahaha...last2 i cakap dgn dia belikan je la apa2 pon, i akan terima dgn hati yg berbunga2...maka, selamat la sudah hubby belikan i "sesuatu" yg i rasa i malas nk share kat blog, instagram, apatah lagi facebook..."sesuatu" yg sangat berharga bagi i, yg boleh dijadikan investment  for future hihihihi...

oleh sebab si suami ni tahu bini dia suka sgt "show off" atau dalam erti kata lain selalu sangat over excited macam kera dapat bunga, sampai segala benda nk share kat blog/instagram, maka awal2 lagi dia dah nasihatkan i supaya jgn upload pic birthday present kali ni...wakakaka i kena sound uols...katanya, takut org salah ertikan niat kita & paling takut kalau timbul perasaan riak dlm diri tanpa kita sedari....takpe la, benda baik kan? so i ikut je kata2 hubby & sangat berterima kasih padanya atas peringatan tu *sobsob*

macam biasa la bila meningkat je umur, mesti i ada azam & wishlist tersendiri...azam i kali ni nak jadi lebih matang dalam segala hal, kurangkan bercakap benda2 yg takde faedah, elakkan gosip/mengumpat orang2 yg takde kaitan dgn kita, belajar drp kesilapan lalu supaya tak ulangi benda sama lagi, jauhkan diri drp manusia2 yg negatif & nak segalanya baik di dunia akhirat, insyaAllah...wishlist pulak biarlah rahsia hehehe

apa2 pon farish adalah the best present so far...ni tak syok ni kalau keluar bertiga je, susah nak amik gambar satu keluarga :( owh ye, hari yg sama jugak kitorang pegi buatkan passport utk farish...yeayyyy now u can fly farish!
comel tak gambar passport ayish? curly hair tuuuu~ muka masam mencuka je budak niii

esoknya pula hubby bawak berkelah kat pantai cherating (berkelah la sangat?)...nasib baik rumah dgn cherating dlm 7 minit je...seronokkkk lepas ni nak pegi lagi tapi nk ajak family ramai2...
farish kena tanam & dia enjoy je...mula2 hubby bawak dia main ombak tapi dia mcm takot2 je...sbb kesian tengok si anak ketakutan, maka si papa tanamkan aje budak ni...hihi...ada my fren ckp kaki akan kuat kalau tanam kaki...
biar papa je la yang layan ek?? mama jadi photographer jap...huhu

semalam si buah hati pengarang jantung ni batuk2 & selsema...kesian si kecik ni sbb kerap jugak tak sihat...org ckp fully breastfeed baby jarang sakit tp farish ni kerap je demam...doakan ayish cepat sihat k...


EHHHH entry birthday mama pon, penuh pic & cerita si kecik ni...hahahaha