Tuesday, January 7, 2014

Yoyo Car Untuk Ayish

hari ni nak buat entry pendek je *ye la tu*, nak cerita pasal yoyo car ayish (tp kitorang duk panggil basikal)...al kisahnya ada 3 org anak jiran duk main yoyo car ni depan rumah lepas tu ayish beria tengok sambil mulut tu cakap "nak beskal"...

i pon cerita kat hubby yg ayish excited nak main 'basikal' dgn budak2 tu, masa tu hubby tak balik lagi...hubby ckp dia memang dah lama aim nak belikan utk ayish...tapi i pulak cakap membazir! hahaha
tuptup masa hubby balik baru2 ni, dia belikan...hubby ni kalau dia balik je memang suka sgt la bawak ayish keluar jalan2, i tinggal kat rumah sorang2 sbb time ni la nk settlekan apa yg patut...kalau si teruna tu ada, memang tak dapat buat kerja la selagi dia tak tido..

satu petang i ajak hubby keluar cari goreng pisang rasanya, ayish i pangku kat depan bising "mama, beskal beskal"...i pon balas "tu lori la" sambil tunjuk kat arah lori yg lalu...dia tak henti2 sebut "beskal ayish, beskal ayish" sambil tunjuk kat seat belakang...i pon dah rasa penat nak layan dia cakap, i pusing belakang tengok ada yoyo car tu! patut la ayish duk bising nk bgtau...cisss papanya yg tengah drive senyap je kan!! takot bini marah kot? hahaha...
sampai rumah terus test yoyo car ni...i ni jakun sikit, ingatkan benda ni kena tolak pakai kaki, hubby dah gelakkan...rupanya takyah guna kaki pon, hanya pusing2 stirring tu dia akan gerak sendiri...tp kena ada skill okey nak ke depan, belakang & pusing...i yg tua ni pulak jakun duk main! haha

harga rm60 je rasanya...berbaloi jugak beli sbb boleh test skill kita cmne, boleh asah skill ayish sbb nak control yoyo car ni kena ada cara tertentu & sedikit sebanyak uji minda dia...sampai hari ni, ayish dah pandai sikit2 nak control yoyo car ni...dia dah pandai letak kaki kat tempat sepatutnya & pusing2 handle tu...dia pon nampak enjoy je & tiap petang mesti nak main...

17 comments:

aThidEaN said...

comel nye ayish....!
best je nmpk ni kena beli ni...

Umi Qi said...

Yoyo RM60....wahhhh murah lah nana...best yer ayish dh pandai ckp basikal...hebat nih anak auntie...windu nana dan ayish! :D harap sihat selalu hendaknya

yUmiE AzuRa said...

utk rumah tanah ade ruang cm u ok nana.cm i mmg beli tuk iman duk jd tukun je.tp papa die excited sgt nk beli so merasa le iman ade yoyo car.hahaha.

Allene said...

comel la beskal tu nana.. nk cr jugak la...

Cik Puan Rara said...

eh dulu kan nana.masa i kecik kecik ada jugak beskal cm ni.tapi style lama lah.now dh modern.lg best.dulu balik kg mst main beskal cm yoyo ni.kalau pandai handle.leh pegi laju taw.hahaha

Aeen said...

murah gak harga 60 hengget...hehe...cam boleh je nk belikan tuk raees nie..heheh

Mar Mansor said...

ok sangat rm60..sebenarnya saya tak tau pon apa benda nih..tp bila baca entry..cam menarik sebab kena guna skill..tak yah cas bateri bagai kan..

fifi said...

Eh kira murah gak eh.i nak la beli..hahah..

cik hani said...

RM60 still mampu la untuk kite miliki.
dedahkan anak dengan beskal ni elok jugak. jadi berani sikit

Misz Pinkie Winkie said...

menarik gak nie....bagus tuk perkembangan anak..thanks nana sudi kongsi..nantie leh riki2 carik

amal salleh said...

wahh menariknyeee ..
org pon ingt gerak guna kaki hehe

LisaLisut said...

if u xbgtau cmne basikal ni bergerak i pn xtau nana hahahaha.. i igt kene tolak dgn kaki lol! nice la yoyo ni. i igt beratus2. murah je rupanya.hehe

LisaLisut said...

if u xbgtau cmne basikal ni bergerak i pn xtau nana hahahaha.. i igt kene tolak dgn kaki lol! nice la yoyo ni. i igt beratus2. murah je rupanya.hehe

Fifi Nadhrah said...

kusyuk sangat ayish main..

orangbiasa said...

excited ye ayish main yoyo car..:)
anak sy sampai skang duk kelek yoyo car ni..suka sgt..skang dah expert la siap bawak laju pastu kona maut...pengsan maknya nengokkan..hadiah ms besday setahun FIL yg beli kt jualan gudang my dear..rm30 je..huhu...

puan.mila said...

murah tu..boleh consider beli nxt time..hehe

Rozita said...

salam kenal nana... nak tau nana beli kat mana yg murah sgt ni??