Monday, March 10, 2014

27 Tahun Sudahhhh

8 MAC 2014: genap usia i 27 tahun- hari wanita sedunia- hari hilangnya pesawat MH370...tarikh yg tak mungkin i lupakan kot...harap2 jumpa la pesawat tu, sekurang-kurangnya hilang sikit tanda tanya kan? sebenarnya sedih sgt pasal ni walaupon tak kenal siapa2 :( kita doa banyak2 yer, mungkin ujian & peringatan Allah sbb kita ni jarang berdoa..

ok back to the topic...alhamdulillah syukur sangat2 i masih diberi peluang utk bernafas kat dunia ni...tq umi yg melahirkan, tq abah yg membesarkan, tq hubby yg memanjakan (eh??) hahaha...27 tahun hidup, harapnya ada improvement dari segi kehidupan dunia & akhirat...bila sebut pasal umur ni kan, rasa mcm dah dekat sgt je usia bumi ni nak tamat :( petanda akhir zaman tu dah banyak nampak kn? kita masih lalai lagi dgn dunia, nauzubillah :(

tinggalkan cerita sedih jap, meh nak share cerita happy pulak :) nak cerita hadiah yg hubby bagi...i dapat parcel ni kat office, masa tu hubby kat laut lagi...pandai jugak ek lakiku ni buat surprise? hahaha
hadiahnya mesin jahit brother NV950...terkedu sgt dapat hadiah ni! sumpah menitik air mata masa mula2 buka kotak, rasa terharu gembira sedih bercampur2...tq Mr.Hubby!!! insyaAllah akan gunakan mesin ni sebaik-baiknya...hubby dh request baju raya sedondon utk raya nanti...hihi
i memang dah lama idamkan mesin jahit tapi masa tu duduk dgn family lagi, mcm xde space nak letak kat mana...pulak tu my mom sendiri memang dah ada mesin jahit...bila dh duduk rumah sendiri ni, i adalah bunyi2 nak beli mesin jahit tapi tak sangka pulak hubby ni amik serius impian i...hehe...
cuma tak sangka pulak dia belikan NV950 ni, i expect mesin biasa yg basic je dulu sebagai permulaan...alhamdulillah i anggap ni rezeki & semoga hubby sentiasa murah rezeki sbb tak pernah kedekut dgn bini :p nanti i review mesin jahit brother NV 950 yg super best ni!!! siap boleh sulam uols...lepas ni boleh la ambil tempahan...haha

jujur i cakap, i langsung TAK RETI menjahit guna mesin...guna tangan alhamdulillah i pandai sbb masa lepas SPM dulu i ikut kursus jahit tangan, jahit manik & jahit kraf...tapi utk guna mesin ni, i tak reti & masih senget2 lagi...

*******************************************************
8mac i turun KL, pegi sunway pyramid utk jumpa dgn kawan2 masa study kat uniten dulu...walaupon dalam 5-6 org lagi yg tak dpt join, utk yg ada hari tu dah cukup buat i happy gilerr! rindu sgt2 kat koranggggg!
nampak mulut ayish tu? dia yg sibuk nak tiupkan...haha
sekali lagi kawan2 buat surprise...tengah syok2 borak tiba2 ada org hantar kek sambil nyanyi lagu "happy birthday"...terharuuuuuuuuuuuu! korang memang best lah!

lepas tu singgah IKEA jap...konon2 nak merealisasikan sewing workstation macam entry i sebelum ni [LINK], malangnya balik dgn tangan kosong sbb ayish dah mengamok sambil jerit2 dlm ikea tu...sempat jumpa blogger ctmah skejap dalam ikea tu utk bagi keropok lekor yg dia kirim lepas tu terus chowww balik kemaman...alahaiiii ntah bila pulak nak pegi ikea ni? :( lambat lagi la nk ada workstation nampak gayanya...huhu

25 comments:

Petak Bunga said...

happy birthaday..

semoga rumh tangga yang dibina kekal ke jannah insyallah.

pray for mh3770.

Hana Soffelia said...

Happy belated birthday Nana.. Semoga bahagia selama-lamanya..

Weee, kemain la lepas ni menjahitkan. Seronok tgk mama yg rajin ni. Apa yg tak pandai, dari masa, deko umah smpai ke menjahit hah sume pandai. Very talented la.

eh, dh puji panjang2 ni, nanti jahitkan baju kurung Naurah satu.

HAHAHA

Aeen said...

happy birthday nana..sweet 27th...semoga panjang umur n dimurahkan rezeki..dan berbahagia bersama insan2 tersayang...:)

NuRuL said...

selamat hari jadi Nana... sy pun baru guna NV950.. nnt boleh la join group NV950 club dkt FB utk blajar lagi..hehehe...

LisaLisut said...

oh br tau! Happy belated bday nana. Happy always.

ayahmamilisa said...

happy 27th dear..masih muda belia lagi lom masuk 3 series cam kite..heheh..
may Allah bless u in whatever u do :)
p/s: pasni boleh share aktiviti menjahit plak..;D

Asz Miza said...

Bestnya machine tu boleh jahit sulam bagai..machine mak i beli dulu boleh kot jahit tapi sebabkan mak i dengan i xreti so terkubur je laaa camtu je..tak tau pun Nana turun KL..kalau tak boleh hello2..sebab every saturday mmg ada je kat damansara tu..

Misz Pinkie Winkie said...

happy belated besday..seronoknyaaa dapat mesin jahit canggih..
semoga panjang umo n murah rezeki amin.

- AZIE - said...

yes nana..u r very talented..
happy bufday dear..

Chekgu Azrine said...

Happy birthday sis..
bestnya dpt hadiah yg diimpikan..

CikNaa said...

bestnya nana.. kite nak oven idok la dpt lg smpai skrg..kekeke.. happy 27years old.. ciknaa lmbt lg bulan 11 :P

Fizah said...

happy birthday adik manisss....=)

Aty_Fared said...

hepi besday nana.. :) 27 tahun ritu..i baru jer kawen..heheh.. u dah ada anak bujagn sorang..alhamdulillah..semoga di beri kan kesihatan yang baik..dan dilimpahkan rezki serta rahmat kebahagian berpanjangan..amiiiinn.. :)

Liyana said...

hepi bday nana! bestnye dpt hadiah mesin jahit.. boleh la nak tempah baju melayu faiq nanti hehehe

ctmah said...

happy birthday makcik nana!eh makcik muda! kejap je jumpe..nyampes tau..org belikan almond kek slice tu tuk nana tau..sobs sobs sobs

Mimie_Zatun said...

lama-lama practice menjadi boleh tempah baju nanti hehe
happy birthday...

Umi Qi said...

Happy Bithday Nana....dah 27 tahun ye...kena panggil i kakak looorrr hahahhaha....besttt laa kawan2 sambut besday...sonokkk yer...

Ibu Dilah said...

happy birthday nana.. wowww.. bestnya dapat hadiah mesin jahit.. ;)

Amal Salleh said...

hepi birthday nana :)

huuuuuuuuuuu best gileee~

MamaDaniel said...

happy belated besday dear... tahniah dpt mesin jahit.. cepat2 update hasil jahitan ek... :)

ameris said...

happy bday nana. semoga pjg umor, murah rezeki dan sihat sokmo..

aThidEaN said...

happy belated birthday nana.sori lambat wish..

:)

aritu i gi jumpa liza snugbaby i rs dia pakai mesin jahit mcm ni gak.yg boleh sulam2..best gila tgk..
tgk je la, i mmg tak reti jahit.
tp tibe2 rasa teridola kan u sbb u rajin belajar bab2 masak menjahit...
lady like sgt

Hanie(SHMA) said...

happy birthday.
sama dengan mesin hani. banyak kegunaan dia.
hope dapat gunakan sebaik nya. dan lebih banyak dapat tempahan. amin

Ms and Mr Red Ribbon said...

Happy Bday Nana... Lama xsinggah blog... Alhamdulillah Nana masih rajin blogging, saya pon tgh nak meng rajin kan diri lagi hehe...
Cantiknya hadiah tu nana, memang best, harap2 makiin terer nie menjahit bole la nak tempah wat baju kat nana hehe :)

wahidah yarahim said...

Nana..jumpa dalam blog pulak kita..hehe