Monday, March 31, 2014

Bila Nak Rehat Niiiiiiiiiiiii

nampak tak betapa tak sempatnya nak update blog & blogwalking? *eh sempat jugak sebenanrnya cuma tak serajin dulu* hihi...tiap2 minggu sibuk kalahkan menteri okey! bawah mata i pon dah ada lingkaran hitam (ayattt) sbb tak cukup tido :(

jadi kucar kacir ni sebab sejak amik upah jahit la...padahal i tak amik byk pon order (dalam 4-5 je seminggu) tp still rasa terkejar2...jahit pulak bukannya baju ke apa, craft je pong!! cuma yg jadi masalah bila i HANYA boleh stat menjahit masa ayish tido, kebanyakannya pukul 10pm ke atas...kadang2 dalam sehari tu sempat potong je, tak sempat pon nk jahit ke apa...

i bukan buat full time sbb i masih bekerja & masih ada suami dan anak utk diberi perhatian *eceyyy macamlah org lain takde* tapi bila dah terjebak dgn menjahit ni, i jadi addicted tau..ikutkan dalam kepala ni sangatttttt banyak benda nak buat cuma waktu tu terhad utk i cuba macam2 & zahirkan apa yg tersimpul, tergambar dalam kepala ni...huahua sastra sgt ayat i hari ni :p

ok nk share batch ke dua hasil jahitan i...
love pillow using minky fabric...minky tersangatlah gebu, bulu2 tu best betol!! hehe...customer ni order utk anak dia, nak letak dalam bilik hiasan katil katanya...yg ni saiz lebih kurang 12"...ni kiranya 1st customer yg request bentuk love...
antara yg berjaya siap dalam seminggu...masa ni terlebih sikit amik order so adik2 la jadi mangsa tolong potongkn kain...hihi...pengajaran drp ni, TAKNAK dah amik banyak ni seminggu...
ni pulak customer nak bagi anak dia...baby pillow ni saiz 12"x16", sesuai utk bawak travel...i guna blackout material, ada zip senang nak cuci...hehe
ni pulak handphone cover i...i saje la buat promo RM10 utk percubaan (handphone/tablet/ipad/power bank) & terhad pada 3 org terawal...tapi tak sangka dlm masa 15min berpuluh2 org yg nak...so i upkan setakat 10 org je la utk harga promo tu...yg lain sorry yer...hihi
plushie owl ni akak tu order utk boboy dia, so i kena la buat yg nampak "jantan" sikit...katanya nak sama design, nanti anak berebut...belakang tu i ada sulam nama supaya tak tertuakr...hehe...cantik kan kaler turquoise ni?
ni pulak order dari kawan adik i...yg sebelah kiri tu adik i cakap bapaknya yg order, semangat nak bagi kat baby girl dia siap pilihkan warna lagi ungu+kelabu...sooo lovely la bapak!
yg merah pulak kawan adik i yg pilih sendiri combination tu... 
plushie owl ni 13", kiranya design & size yg paling besar i buat..nampak girlish sikit dua2 ni...

OK itu je nk share...nak siapkan order utk minggu ni pulak!! order sampai bulan may dah FULL yer...utk bulan 6 minggu pertama dah ada yg book slot...

apa2 hal/pertanyaan boleh email: hanna_pisces@yahoo.com

tata~ 

17 comments:

aThidEaN said...

wah murah rezeki nana berniaga sekrang...
best2:)

Aeen said...

wahhh..dah banyak tempahan...good luck nana...:)

humble.yat said...

nana:

hehe sy faham.sy pun stat menjahit bila anak dah tidur..

kira isi waktu lapang...

mmg addicted kn?

ingat bulan puasa ni nk stop order dah.taklarat dah pun..

gudluck ye nana..:-)

-DoUbLe Z- said...

Nomey nya nana...tak sabar nak order nanti..well done dear :D

msredcheesecake said...

comelnya

SyimaSyaz said...

nana...comel2nya...

nanti nak order la 2 ekor owl nak letak dalam kereta. tp tak tau nak oder bila... haha...

Allene said...

semua comey2 la nana...

sarah shamsyul said...

Cmtu la u ms i aktif jahit veil bbrapa bln y lpas.jahit lpas imn tdo.klu x tdo,mmg bgaduh je ngn die.tp buat ms ni i stop kjap utk berehat.hehe

Amal Salleh said...

cantiknyeee... heheh

mieyza said...

olololo..comelnya!! nok sutir.. hehe

Hanie(SHMA) said...

hani pun dah mata panda sekrang ni. taget jualan mei ni. kene usaha lebih. tp dah ada momentum bangun malam asik nk buat keje je. bila dah malas asik nk tdo je

Asz Miza said...

Kreatif sangat nana ni kan. Kan bagus multitalented cam nana..hehhehe

ameris said...

tangan nana mmg hidup. buat apa pun menjadi org kata... tahniah semoga success..

cik hani said...

Alhamdulillah.rezeki.

Wawa Yusoff said...

alhamdulillah...

kecomelan terlampau :)

Anonymous said...

Cantik yer

nini said...

Salam.mcmana nk ordervyer.bmint nk tempah utk my baby boy.yg turqoise tu cntik sgt