Monday, March 17, 2014

Tempahan Plush Owl/ Pillow Owl Murah

nilah antara sebabnya i dah jarang update blog...busy menjahit ouls! hihihi...macamlah pro sangat kan? tapi seriussss tak menang tangan kot nak buat macam2 aktiviti dalam sehari...dengan lakinya, dgn anaknya, dgn nk memasaknya, dgn nk mengemasnya, dgn kerjanya.

entry sebelum ni i ada cerita hubby hadiahkan mesin jahit NV950 sempena birthday i...utk tidak men-sia-sia-kan hadiah tu, i gunakan utk buat bisnes kecik2...mula2 tak terfikir pon nak buat bisnes sebab i kan langsung tak reti jahit...
benda pertama i buat utk rasmikan mesin tu ialah plush owl ni...tengoklah, jahitan pon senget2 lagi, first timer la katakan...tapi tak sangka, ada jugak yg nk order bila i tunjuk kat IG & FB...mula2 macam malas nk amik order sbb jahitan tak kemas lagi tapi bagusnya yg order ni bagi kata2 semangat gituuu...hehe 

ni hasil daripada order pertama...utk permulaan ni i memang jual sangat2 murah, memang takde untung langsung sbb i pakai kain cotton yg elok & kain2 lain pon semua high quality...jual murah sbb nak mahirkan jahitan dulu, untung tolak tepi dulu...
owl pink tu customer cakap utk adik baby dalam perut & biru tu utk abg...hehe...
 owl ni nampak boyish sgt kan?
bantak peluk utk adik baby dalam perut..


ni pulak 2nd order...satu utk adam, satu utk aisy katanya...yg ada sulam nama tu i charge lain...cute kan owl pillow ni? hihihi
siap ada ribbon tu kat kiri kanan...soooo girlish!

antara pillow owl/plush owl yg dah siap...

utk minggu ni i tutup order dulu sbb i hadkan 4 ekor je seminggu...ni tengah siapkan 6 ekor utk officemate...ada yg nak bagi anak buah, ada yg nak bagi anak sendiri...

alhamdulillah tak sangka ada jugak yg sudi order walaupon jahitan byk kena perbaiki lagi...takpela takde untung pon janji i boleh mantapkan lagi macam2 jenis jahitan...hehe

utk lepas ni, harga i dah boleh up sikit sbb i target bila 10 ekor owl siap, insyaAllah jahitan i makin improve...untunglah siapa2 10 org terawal ni...hihi...syukur jugak setakat ni dpt customer yg "ikut nana la", "sukati nana la", "pandai2 nana la"...hahaha senang kerja ku!

thanks pada yg memberi sokongan!!! kalau dh stabil, ingat nak buat satu page kat facebook & IG atas nama:

SEWN BY NANA

ewahhhh kemain lagi berangan kan? ok apa2 boleh email hanna_pisces@yahoo.com atau direct pm kat fb lagi senang :)

27 comments:

msredcheesecake said...

serious comelnya owl tu... bestla...

good luck biz...

Nor Eliyana said...

comei!!!

kreatiflaa nana ^_^

Shakina Farhan said...

nanti nak order jugak!

Umi Qi said...

kreatiff! pandai sgt nana buat....suka lah.... weeeee :D

aThidEaN said...

cepat2 buat page tu..i nak like...

wlapon i tak plan nak order dalam masa terdekat...tp i akannnnnn order...insyaAllllah...tp nana jgn buat naik harga tau..ehehheehhehe

Cik Puan Tqah said...

wa..terernye.. nak order gak la nnt.. 2 bulan lagi..hahhaa

Aeen said...

comel n cantek......suka sangat tengok..:)

cik hani said...

comel..
kite tak berani nak amik tempahan..
hehehe
orang mintak jahit barut pun saya tolak..hehehe

tak yakin sangat dengan diri ni.

Fizah said...

fewiiittt...gud luck nana!! mmg comel!! =)

NARDtheNERD said...

comelnyaaa kiut semuaaa :)

ettyzukhair said...

somelll okeh!!

Chekgu Azrine said...

Good luck sis..semoga sukses ye..happy for u

PinKy MoMMa said...

bangga dengan nanaaaaa..gud job nana..sangat2 cantik dan kemas ok ;)
moga terus berjaya nana..akak doakan...aminnn

S.n.Fariza said...

comelnya :)
all the best nana.
mesti lagi kreatif.

cikcoklat a.k.a Haiza said...

isgg tak sabarnye nak tunggu sampai ke tangan..hehehe

erin said...

aiyarkk adore gile dgn owl grey blue tu..sukeee comel sgt

Allene said...

Super cute... Nnt nak order :)

Glory jane said...

comel nye... nak order la....

.ieLah. said...

Pehhhhh! Tu je nak cakap kagi. Hahaha comel bangett!

Lady D said...

Siriusly comel!! Keep it up!

fazianbatrisyia said...

cayalah nana...pastime2 pon cantik. kalay sy belum tentu

Anisah Abdullah said...

comelnye...

mrs kayrul said...

comel sesangat tau...geram rasa nak peluk2 jer

mommy.aisy.hana said...

Comel nana comel.. berbaloi Sgt. Buat masa ni, owl jadi fab aisy. . Bawa tak tinggal. .

Ardini Humaira said...

cantik sangat! teringin di nak jahit camni. ta sabo nak ber nv950 hehehe

humble.yat said...

gudluck nana...sumenya cantik2...

Amal Salleh said...

goodluck!!