Monday, April 7, 2014

Bila Nak Tambah Lagi?

dah jadi kebiasaan kan, bila ada anak sorang je orang mula tanya bila nak tambah sorang lagi...sejujurnya i tak sensitif dengan soalan tu, maksudnya i tak kesah kalau org nak tanya, takde la sampai nak emo2 update status kat facebook bila org soal macam tu kekekekekek :p

semua org tahu rezeki tu di tangan Allah...i anggap org2 yg tanya tu mereka hanya 'concern' pasal kita sbb biasanya org rapat je berani tanya...asalkan pertanyaan tu elok & tak melampaui batas, i ok je...mungkin juga soalan tu hanya sekadar topik utk berbual bila kekeringan idea...tengok org lain dah berderet anak pon i tumpang gembira, takde la nak cemburu ke apa...alaaaa atas masing2 la kan?? hehe...

berbalik pada topik...i sebenarnya tak merancang dah, bila2 masa je boleh tambah...kalau ada rezeki tu syukur sangat2, kalau takde lagi pon i rilek je...takde la mcm over excited sgt nak menambah sbb sekarang pon ada ayish sorang masih lagi rasa sibuk nak melayan dia...Allah lebih tahu bila masa yg sesuai kan?

teringin tu memang la ada, nak2 bila tengok kawan2 seangkatan yg ramai menambah...beranak berjemaah ek korang tahun ni!!! tapi selagi belum habis bulan april ni, sempat lagi i nak kejar baby disember,2014 ! kahkah

takpe2, korang beranak nanti tuntut hadiah drp i yer...eh?! jgn lupa doakan i jugak walaupon badan i ni tak turun2 lagi lepas beranakkan ayish...org lain kemain slim jadi hot mama, i ni dah macam apa asyik nak makan je 24 jam...sikit2 masuk dapur masak macam2 & makan! susah jugak jadi org rajin amsak ni...kahkah...kang beranak adik ayish ntah jadi cmne la body i ni (semangat nak kurus tu takde) :p

dgn anak buah (anak adik i no.3), nur shakeela fathiyah...geram budak ni sebab tembam & jerit punya la nyaring mcm budak besar! kalau ikutkan, adik i no.2 tu tak kasi lagi beranak tahun ni sbb nak kasi chance dia dulu kononnya walaupon tak kawin lagi...haha

20 comments:

Uni Aqilah said...

betul tu. bila dah dpt anak sorang, orang akan tanya bile nak bg kat adik dia.

kalau pulak dapat sama jantina, bila lagi nak kasik yang lain jantina. org memang concern sgt kan? hahaha..

macam saya, bila dah dpt sepasang, terus orang tak tanya2 lagi dah. hahahaha...

Nadt said...

Ok..nadt tuntut hadiah plushieowl ye. Kihkihkih..

Aeen said...

memang selalu mcm tu la...bila anak dah sorang dok tanya bila nak tambah lagi...bila dah dapat sepasang..tup2 tup..termengandung lg..dok tanya jugak..haih..asek beranak je...adoii..

SyimaSyaz said...

hehe so far takde plak orang tanya i bila nak tambah... kekeke... tapi mcm u ckp la.. i pun bila tengok orang lain secara berjemaah menambah anak, i pun rasa nakkkkk... sangat.. lagi2 bila tau diorang dapat sepasang... wahhhh sonoknya....

tapi i mcm fobia lagi lah morning sickness...... part tu yang berat tu...

Ayuni Hj Rosli said...

Ape lagi. Sila2. Hehehe

Mommy_Cha said...

ala ni semua rezki nana.
kalau ade rezki ade lah tu.
kan?kan?kan?
kang sekali Dia bagi berderet kang taklarat nak jaga pulop.
ye dop nana.
eh hi ai misyu!

Hana Soffelia said...

sama la nana. orang asyik tanya hana bila nak tambah. Teringin tau nak anak lagi tp rasanya macam xde kekuatan lg nak jaga dua anak sorang2. Tapi hana tension tau nana sbb orang tak faham situasi kita yg duk jauh dengan husband n family. tapi xde lah emo2 just jawab dengan nice jelah.

Harap nana dimurahkan rezeki tahun ni. AMIN.

Ibu Dilah said...

Ala nana, jangan ckp bila anak baru sorg org asyik tanya bila nak tambah anak lagi.. sy yg anak dah 2org ni pun ada jugak yg tanya bila nak tambah anak ke3..

biasala kan.. org melayu kan suka tgk anak ramai2, tu yg suka tanya org pasal anak.. anak bape org?bila nak tambah anak?? anak skolah kat mana? anak keje apa? mcm2 soklan diorg tanya kan.. asalkan diorg tanya cara baik, sy ok jer.. huhu

Zimie said...

goodluck nana!!! hehehe i pulak sebab memikirkan tang mabuk masa 1st trimester rasa macam x sanggup nak hadapi lagi sekali kihkih. wait n see jela

DYatie said...

Kite pun klu tgk baby rs nk ad baby balik. Nk suruh dak Ica jadi baby balik pulak rs ny. Bahaha. Tp itu la. Sy msih merancang. Xtahu lagi sampai bila. Cuma ada la aim nyer tuh. Hehehe.

Chekgu Azrine said...

Sis..jgn kata dh ank sorang..ada ank 4 pun irg tnya tau..tp ahkak xkisah pun..kikiki

Cik Puan Rara said...

hmm xpe na! sempat lagik! ehehehe.

cik hani said...

alhamdulillah. dapat sorang pun dah menghiburkan hati..

mana tahu pasni dapat rezeki lain lagi

CikNaa said...

takpe, ayish lebih masa dgn mama & papa..

~Hayati~ said...

huhu tp if org yg sama tnya byk kali then siap ckp 'xpayahla nak plan2..anak rmi ni best bila kita dh tua anak dah bsr2' bg sy itu agak annoying'..keadaan stp org berbeza..dia xbkrja, suami duduk sekali..plus beranak normal. jgn la samakan dgn org yg jmp suami pon 2-3bulan sekali, besarkan anak sendiri, bekerja n csec pulak ni...huhuh...setuju sgt apa nan ckp tu..Allah lebih tahu bila masa yg sesuai.

mOoN IzzaN said...

Bagi ayish puas manja2 bru kasi adik... Tpi tetap doakan mama ayish bleh join masuk lr beramai2 tahun ni..hehehe

♥ ROS ♥ said...

Biasalah mulut org nana... Dh ade 2org ni pun kna tnya lg..bila nak boy lak.. Kikiki :)

Umi Qi said...

Enjoy ur life nana...dont push sgt org tanya itu ini...pedulikan...Allah yg plan rezeki msg2 kan...thanks tau selalu visit blog Umi Qi baca...mmuahh :*

puansazusarin said...

Go nana..go nana..go nana..hehe :)

- AZIE - said...

I respect dgn u nana...u still boleh terima ckp2 org dgn hati yg happy..xmcm setengah org yg cpt melenting bila ditanya soklan mcm nie..jom..sama2 kita peknen, insyaAllah..