Wednesday, May 28, 2014

11 ke 12 Minggu ni??

hai..

nak cerita ni *ehem2*...masa birthday i 8 mac hari tu, i period & fikir mesti xde dah rezeki i nak beranak tahun ni...lepas 2 hari je, darah dah tak keluar....i cerita dgn hubby bila dia call dari offshore, kiranya i cerita tu dah masuk bulan 4...hubby suruh buat upt sbb katanya entah2 implantation bleeding...ewahhh kemain lakiku pon tahu implantation bleeding...

i malas nk buat upt sbb baru je 3 hari lepas buat negatif...tp lakiku paksa jugak buat sekali lagi...nasib baik dpt byk free upt yg kina bagi...haaa siapa nk beli upt murah ni boleh la beli dgn kina k...nanti i tunjuk pic sbb ntah knp susah beno nk upload gambo pagi2 ni...
ni website dia: www.theshopablog.com @ wassup: 0132126952

hasil buat upt atas paksaan hubby pon negatif lagi...i pon tinggalkn je upt dlm toilet, dlm 30min lps tu tengok balik ada double line tp blur sgt2! i fikir error kot sbb dah lama sgt tinggal kat situ...esoknya buat lagi mmg nampak double line yg sgt blur...alhamdulillah

i wassup kawan2, ramai yg cakap confirm pregnant...ingat lagi tak entry i yg ni: Bila Nak Tambah Lagi? rupanya masa i tulis tu i dah pregnant tapi i tak tahu! haha...i buat upt lepas beberapa hari dari tarikh entry tu la...hehe

so sekarang ni i lupa dah 11 @ 12 minggu...hihi...last scan hari tu mmg dah nampak kantung, dah 8w masa tu...next appointment jumaat ni pulak...insyaAllah due 25 Disember 2014...kalau baby keluar lambat sikit, gamaknya baby 2015 la kn? 

perasaan??? semestinya happy sbb i mmg expecting...i stop makan pil perancang bulan 10 tahun lepas, mmg i fikir dah patut tambah anak lagi bila ayish 2 tahun...rezeki kitorang, maka memang kitorang terima dgn hati yg sgt terbuka & sangat bersedia...

i malas nk fikir sgt tentang kewangan stabil ke tak, mampu ke tak nak jaga, boleh ke tak nak bahagikan kasih syg, bla bla bla...bagi i setiap percaturan hidup ni semuanya Allah dah tentukan & anak tu sendiri memang rezeki...insyaAllah anak2 ni la yg buat papanya akan kerja lebih gigih lagi....opsss rezeki tu bkn duit semata2 tau...kita as parents la yg patut jadikan anak tu "rezeki" utk saham kita kat akhirat nanti...insyaAllah semua org nk anak yg soleh solehah kan?

Allah dah bagi ni, maksudnya Allah tahu la kemampuan kitorang...tak kesah la kemampuan dari segi apa pon...yup, i masih lagi hidup dalam long distance marriage dgn hubby...lepas ni dah ada anak 2 org mestilah i kena jadi lagi cekap & supermom...alaaaa org lain boleh, takkan kita tak boleh kn? i kena berguru dgn mak-mak yg dah ada anak ramai ni...hehe...ofcoz la org pertama yg i cari umi i sendiri!! 

apa2 pon doakan kandungan i baik2 je ye & harap2 semuanya selamat sampai i bersalin...i tekad nk cuba jugak beranak normal kali ni!! doakan i tau :)

sampai sekarang i masih lagi muntah2 tak kira pagi petang siang malam...org lain muntah kurus kan??? daku ni muntah2 pon berat kemain mendadak naik!! haha...i ni jenis berselera makan, lepas muntah pon apa ada hal asalkan boleh makan apa yg i nak...hehe

yg kelakarnya, lepas tahu pregnant je, dan2 malam tu i gosok gigi rasa nak muntah...kemain lagi saiko kan?? masa tak tahu pregnant elok je gosok gigi, elok je takde nak loya2....aptb!

ok la, entry panjang tak bergambar...eh sebab ni jugak la sebenarnya i gesel2 kat hubby pujuk dia bawak i pegi holiday...kahkahkah...i duk fikir anak 2 org nanti mesti susah dah i nk jalan jauh...kot? sebab ni jugak i x dpt nk menjahit...loya & tak larat!

ok tata~

39 comments:

Aeen said...

tahniah nana....akhirnya..ayish nak jadi abang dah..waa..terus nak gi holiday kan..heheh...mcm ain mmg agak susah sikit nak gi holiday bila anak dah masuk 2 nie..sedangkan balik kampung pun daku dah huru hara...hahahaha...

n0rraslida alias said...

Tahniahhhh Nana!!!!

nurul husna said...

Alhamdulillah...tahniah Nana...jaga diri n baby baik2...nana, u tak follow i lg taw...huhuhu

.ieLah. said...

Memang lepas tau terus nak muntah bagai kan. Oberrr. Hahahaha
Harap2 lepas ni sickness u cepat2 ansur hilang. ;)

Anim Daim said...

congrat

Allene said...

nana... tahniah...

insha allah.. mampu. xpyh fikir sangat. Allah know the best.

fazianbatrisyia said...

tahniah & take care...
setiap anak ada rezeki masing2...

Nadiah said...

Tahniah.... Wah bestnya..... Jaga diri baik2 ye....

Suria said...

yeaaaaay tahniah nana!
betul..setuju dgn nana, setiap anak ada percaturannya..insya'Allah ;)

Mrs Azhar said...

tahniah! dh dpt agak dh sblm ni.. take care dear!

MrS dOdOt_ShyG said...

tahniah nana!!! jge kndungan bebaik k.. bestnye dpt merase pregnant blik.. hihihi.. :)

Ibu Dilah said...

congrats nana.. semoga dipermudahkan segala urusan nana sepanjang pregnant kali ni.. take care ye dear..

aThidEaN said...

N trus hubby i setuju bw gi holiday tu

FiZ said...

tahniah nana.wah..ayish dah nk jd abang..baby 2014 ke 2015 agknya kan..semoga dipermudahkan semuanya.

ameris said...

tahniah nana. boleh la join ma anak 2 skrg ni...

Nadya Zahid said...

bestnyeeee..congrats!i pon nak baby lagi..bleh x?hahaahahah...

Dils said...

Congrats!

nida-razak said...

congrats nana =)

mrs kayrul said...

Tahniah nana...jaga kesihatan tau..babymoon la nampaknya nanti...hehehe

Chekgu Azrine said...

tahniah sis
walaupyn dah blh agak..kikiki..
jaga kesihatan ye sis
jaga diri baik2..
rindu nak jumpa nana..

Hunny Kitty said...

tahniah u.....jaga diri n baby leklok

Yana Ujang said...

tahniah nana and hubby!!! take care mom and baby ye..semoga dipermudahkan semuanya...

i dulu ms dpt tau peknen kn zafirah pn double line yg blur..membe ckp blur ke x blur janji nmpk 2 line mmg kompem lah peknen...haha gituuu ^_^

sheisjaz said...

Yeah! welcome to the club 2 kids Nana.

Hehehe..over sgt ok lepas tau je terus nak muntah. Hahaha.

Jaz dulu, siap da kuar bilik doktor lagi then doktor panggil balik kat kaunter dan cakap "eh awak pregnant lah.ada double line"

HAPPY FOR YOU.

Hana Soffelia said...

hahaa lawak la nana. hana rasa mcm nana rasa bla tau pregnant je esok bgn dh xblh nak bau makanan. sehari sebelum ok je. pelik btl tau. apa2 pun nana jaga diri elok2 tau.

Julia Johari said...

Nana....tahniah....happy sgt2 dear....syukur alhamdulilah...seronok bila Allah bg rezeki ni...sure ayish suka dpt geng nanti...julia doakan semoga dipermudahkan nanti nak bersalin ye.... :)

Bazilah (^0^) said...

tahniah nana!. jaga diri baik2 tau. kita mcm geng je hihihihi :D

hanizan zamhuri said...

tahniah nana...waahhh,ayish nak jadi abg la :-)

dalila said...

congrats sis..take care..semoga dpt bersalin normal ;)))

Faidza Mokhtar said...

tahniah nana

Syima Syaz said...

ongratz utk 2nd time!

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

Congrates nana!

Shasha Azmar said...

Yes nana!! Agreed with u, rezeki bukan hanya wang ringgit..

cplud miera said...

tahniah nana :)

Rinah said...

Tahniah nana.
Alhamdulillah, rezeki.

Anonymous said...

Alhamdulillah tahniah... nk tanya sket la.. mcm sama je kes ni.. sy suppose period on 18.5.. tp lewat 7 hari n period pd 25.5.. tp 2 hari jela.. hr tghr dh stop.. tp sakit perut kemain.. just kuar darah cair.. xde plak kuar ketul2.. dh lama x delay period.. perasaan mcm preggy tu ade.. tapi xnak ss.. (10yrs kawen still xde baby).. mlm td buat pertama kali I wat upt.. -ve.. xde hrpn.. sedih dgt.. tp naluri still kata ade.. bila baca blog u.. lagilah.. mcm mana ek pdpt u.. huhuh (silent reader - nkh)

Mimy Hamid said...

walau dah tau awal..hehehe tahniah lagi heheh dalam blog tak wish..

Cik Puan Rara said...

Hahaha kn na.bila dh tau dan dan nk muntah segala.saiko sgt.hahaha.na.i rasa tersentuh baca entry u.i harap sgt hubs i dpt keje kt kl pulak.

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. tahniah..

Wan Afzan said...

hahaha! cgrts dear!