Thursday, June 26, 2014

Mengidam Sambal Hitam

pregnant kali ke-2 ni kan, lain sangat2 kalau nak bandingkan masa ayish dulu...kali ni macam manja & lembik sikit...muntah tak kira masa sampai la sekarang (14 weeks dah kot? boleh tak i selalu lupa i ni dah brp minggu hahahaha), asyik nak tido je kerja (lebih 12jam kot tido sehari), pemalas (rumah mcm tongkang pecah, hubby yg buat semua kerja menyapu & mop, kain berlambak tak lipat2 lagi peram sampai 2 minggu, toilet mcm dah geli2 nak cuci tapi tak cuci kang lagi geli...kihkih)...hurm apa lagi ek?

haaaa jerawat kat muka ni ibarat cendawan tumbuh selepas hujan...oh tapi perkara biasa je ni, masa ayish dulu pon cmni...bila pregnant je kulit jadi teruk & kusam, takyah nak berangan la kulit tegang & lesuh mcm telur *sobsob*

eh nak cerita mengidam sebenarnya...mcm2 la duk ngidam i ni...nak mencicah pelam la, nak makan ikan pekasam la, nak mkn sambal goreng la, nak makan yong taufu la, dan terbaru nak sambal hitam pahang tu! korang tahu tak sambal goreng tu camne? sedap woooooo!! umi i org banjar, cara dia buat goreng tempe, kacang panjang, tauhu, hati, pedal (sama dgn hempedu x? tiba2 daku blur), udang, pastu tumis la dgn serai bawang bagai tu & akhir sekali letak santan & petai...ya Allah sedap ya amat! sambil cerita ni rasa nk meleleh air liur...

pastu semalam sambal hitam yg i order sampai! kemain rasa nak nangis terharu bila dapat *ibu mengandung memang over sikit*
petang semalam makan ramai2 dgn family...pekena sambal ni dgn nasi panas & ayam percik...terbaiklah!! 2 pinggan i tambah makan okey...habis satu balang kitorang kerjakan! i beli 3 botol ni total RM30 free postage...

kalau yg tak tahu pasal sambal hitam pahang ni, diorang buat dgn belimbing buluh, cili api, bilis, bawang...ok tu je nak cerita...lalalala~

tak lama lagi nk puasa kan? selamat berpuasa :) 

8 comments:

Liyana said...

eee suka giler sambal hitam ni.... makan camtu jee pun sodap ... #lap ailio

MimahAjil said...

congrats nana...lambat tau cite.lame beno akak tk jln2 blog kwn2...jaga diri n kandungan elok2

Chekgu Azrine said...

Sedapnya!!..akk skang ni pun lalu makan..tp.preggy alahai ssh nak makan nsi

safurara said...

oooo yang belimbing buluh ni.i tau i tau.nt nk beli jugak lah na.hehehe

Nor Eliyana said...

tahniah nana! jaga diri elok2 ya

Amal Salleh said...

suka jugak sambal hitam !!!

Nadiah said...

beli kat mana? nak juga....hehehehe

rossi rossa said...

salam nana...
tahniah diatas kandungan ke 2...
jaga kandunga leklok...

terpanggil nk mengomen untuk tnya kat mana beli sambal hitam tu...
sedappppnye..terliur la...

silent reader nana...