Friday, July 25, 2014

deco raya

Salam ramadhan...

Siang tadi pegi SSF kuantan sebab nk cari barang utk deco2 raya..alaaa tak byk pon yg dibelinya! Utk lengkapkan apa yg kurang kat rumah ni je..hehe

Mcm biasa la, i ni peminat barang2 SSF sbb tu deco rumah byk beli kat situ..suka sbb ada yg nampk classy & unik...dh boleh jadi duta SSF ni. Kihkih

kalau masuk sini kan, memang akan berjam-jam i pusing...rasa nk beli semua benda tau...gerammmmm! 

antara yg i beli:

COFFEE TABLE
yg ni match dgn set sofa & tv panel rumah i...tapi hubby pulak tak kenan sbb besi...katanya tak best sbb bising bila terketuk sikit...
ni paling murah i jumpa! RM299 je, lebar pulak tu...tapi warna putih x sesuai sgt dgn sofa rumah i...takut nanti nampak byk warna...
suka giler kot dgn yg ni & sgt match dgn tv panel i...tapi harga RM 1,699, out of budget...byk lagi kot barang nk beli! haha
meja buat dua2 ni sesuai sgt la utk rumah yg ada anak kecik...sebabnya takde bucu, maka tak perlu risau anak terhantuk ke apa...dua2 warna ni sesuai dgn rumah i...satu harga RM499 (lebih kurang design daun IKEA tu) & satu lagi RM 399...kitorang beli yg harga 399 tu sbb rasa lagi cantik + murah! hehe...hubby cakap esok2 ada budget lebih kita beli 2 meja tinggi kat belakang tu, barulah satu set!

arghhhhh suka giler dgn yg ni!!! harga RM 979 memang dalam bajet...iols suka perabot kaca ni...tapi bucu tu tajam oi tak sesuai utk yg ada anak kecik...lebih2 lagi nak sambut baby baru ni yg juga hero *eh*
maka terpaksa tutup mata sambil menangis nk yg ni :( takpela, tunggu anak2 dh besar nanti kita beli empire classic pulak...kahkahkah berangan tak sudah...

JAM
tgk SSF update kat facebook, jatuh cinta oiii dgn jam ni! tapi bila sampai sana rasa frust pulak...4 set yg kitorang tengok, semuanya tak memuaskan sbb jarum jam tu mudah bengkok & loose...hubby cakap tak berbaloi maka ku ganti beli yg lain ada tulisan "HOME" tu jugak....hehe

BALANG KUIH
niat utama nk cari bekas/balang kuih raya sebenarnya...yg kiri kanan tu mahal! yg tengah2 tu ok la, RM6.90 je harga...kedap udara yg tengah tu, tak macam kiri kanan tu...

HIASAN LAIN
berjaya jugak ku rembat hiasan gantung kat dinding, 2 biji kerusi utk bar kat dapur (selama ni pakai kerusi plastik tu je hahahaha), candle holder & ada la hiasan kecik2...

kemain deco raya yg tak seberapa ni pon habis banyak..haha...takpe la, demi rumahku syurgaku jugak kn?

hasil tuaian kat SSF...ku paham hubby mesti gigil jugak ni nak bayar...time tu nak raya, time tu la sebok nk deco rumah kan?
terimalah gambo makyong yg merah makngah ni...excited kot shopping pasal rumah...

*deco rumah nanti lepas raya la i share k.....mokcik tak larat dah ni...tata


eh kejap! nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin...ampun maaf kalau ada salah silap, ada kata2 yg terguris perasaan....jgn risau, i maafkan dosa/silap semua org...dgn harapan org lain pon buat benda yg sama utk i...manusia, mana pernah lari drp kesilapan kan? yg penting kita move on :)
hati2 di jalan raya tau...yg ada kat kemaman tu singgah la beraya...hehe

6 comments:

fazianbatrisyia said...

Selamat hr raya nana & family. maaf zahir batin.

.ieLah. said...

selamat hari raya nana. maaf zahir batin, ade rezeki i jalan2 kemaman nnti :D

Liyana said...

Selamat hari raya nana &family.. maaf zahir batin :)
Bulat comel perut dia :)

Chekgu Azrine said...

Kemahen dia tau..umh dh lawa pun nak deco2 lagi tau..

MamaAliya said...

selamat hari raya nana....

Irma Putri said...

tak sabar nak tgk deco raya nye