Sunday, July 13, 2014

Shopping Raya di Modvier & Jovian

hai :)

last week i ada cakap nk pegi KL cari baju raya kan? yup i memang pegi & dah settle bab baru raya...yeayyyy alhamdulillah...utk diri sendiri, 3 pasang baju je yg beli, lagi 2 pasang tempah taktau la sempat siap ke tak...yg tempah tu tak kesah sgt pon sbb i buat jubah dress utk pakai harian jugak...

hubby 2 pasang baju melayu, ayish sepasang...ayish byk beli kemeja & tshirt je sbb masa pakaikan baju melayu, dia asyik suruh buka je...rimas agaknya...

i gerak dari kemaman hari jumaat, kul 11.30 pagi...sampai modvier bangsar dalam 3.30, lewat sikit sampai sbb terpaksa tunggu hubby solat jumaat masa otw tu..sampai je depan bangunan modvier tu cepat2 turun kereta tak sabar!! sini best sbb banyak vendor/booth yg ada...cuma tak semua design sampai sini & tak semua saiz ada...
sampai je jumpa owner modvier sendiri, kak sarah hasnor...mujur pegi hari jumaat, takde la nak bersesak dalam tu...
ni keadaan dlm modvier...rambang mata oi!
baju rico rinaldi ni paling i kenan! tapi tengok harga RM699 terus tak jadi beli...hahahaha...bukan tahap i lagi nak pakai baju gitu T_T lagipon tak sampai hati nk mintak hubby belanja baju harga tu...ukur baju di badan sendiri bak kata org, belanja ikut kemampuan gitu...kihkih...hubby cakap kalau beli harga gini, dpt selai dua je la baju raya...hahaha
antara yg ada dalam ni; naelofar (i kenan jubah dia tapi panjangnyaaaaa! badan model cantik la), zawara (baju lawa2 & harga pon bagi i ok setanding design & kualiti), eiliya (design dia semua i suka! harga agak mahal tp kain dia semua berkualiti i tengok), rina salleh, bella ammara, cala qisya, echinta, rico rinaldi, banyak la lagi!

bila dah sampai sini baru i dpt nilai kualiti kain & jahitan...sorry to say, ada sesetengah baju nampak lawa dalam gambar tp bila tengok depan2 biasa je rupanya...ada yg i rasa tak padan dgn harga bila design terlalu simple & material pon bkn high quality...utk diri sendiri memang i pilih betul2, i consider design, material & biar berbaloi dgn apa yg kita bayar...

dekat modvier i grab baju zawara, baju eiliya & tudung bokitta... 

************************************
dah alang2 kat bangsar tu, i ajak hubby singgah butik jovian yg jarak lebih kurang 10km kot dari modvier...sampai sini i rasa nk meroyan...lawa2 design jovian, semua nampak exclusive! jahitan takyah nk cakap la, memang sgt kemas dgn details kat setiap baju tu...pendek kata memang berkualiti setanding harga...
i cuba 3 pasang baju yg berkenan di hati...ikutkan terlalu banyak design yg i suka tapi i kena consider perut i yg dah 4 bulan stengah ni (raya nanti makyong dah 5 bulan)
ada sepasang baju yg i pakai sgt ngam dgn body petite i ni...i dah tak tengok harga masa tu, terus bawak turun kat counter...kihkih...gini la pesen kalau dah kenan tu, malas nak fikir panjang...
lupa nk rotate...i suka baju jovian yg ni tapi tak sesuai pulak utk org pregnant macam i...langsung tak cover perut sebab sendat tang situ...huwaaaaaaaaaaaaaaaaa nangis laju2 tak dapat beli design ni...
heels jovian ni dah ada sepasang...tp mampu ke makyong ni pakai tinggi gini? takpe kita tengok je la nanti...hehe...eh baju budak2 kat sini sumpah cute giler...kalau ada anak perempuan, memang beli kasi matching dah...mujur anak lelaki, mesti papa cakap "lega" kan? haha

ehem2 masa nak balik kan, i terserempak jovian tapi rasa tak manis pulak nk bergambar berdua dgn dia kan? pastu OMG OMG OMG i nampak siti nurhaliza! i ni memang minat giler2 kot dgn tok ti, dari mula2 dia jadi artis lagi...kalau artis lain maybe i pandang sebelah mata je tapi dgn siti ku tebalkan muka cakap nak bergambar...kahkah...siti lawa, natural beauty...tengok la dia duduk sebelah i, kitorang dh nampak sebaya kan? huwaaaa nangis lagi!! *balik rumah cepat2 pakai masker* tok ti beli baju raya kaler merah i nampak & jubah utk datuk K...tokti minat merah ek?

*************************************
3 daripada gambar tu i beli! hehe...zawara selai, eiliya sepasang & jovian sepasang...tak nmpk mcm pregannt pong tapi nampak mcm perut buncit! haha pasrah je la...

****************************************
kitorang decide buka puasa kat sogo sbb hubby nak cari barang sikit...lepas buka puasa & melilau dalam sogo, kitorang pegi jalan tar pulak...hubby nk cari baju melayu..
byk jugak pilihan kat sini...jubah & dress pon not bad tau...

kitoang sampai kemaman 4 pagi!! mula2 plan nak tido KL je tapi ramai pulak yg nk dtg rumah semalam utk amik biskut raya...so terpaksa jugak balik...huhu

sekian cerita baju raya...ok daaaa~

17 comments:

BLuRpL3 said...

wah, bestnya nana! shopping kat modvier, dpt bergambar dgn siti lagi...best2! kita tak shopping raya kot thn ni.huhu sbb kejauhan nun di negara org.

http://blurplediary.blogspot.dk/2014/07/in-out-ramadhan-2014-di-perantauan.html

Hidayati Farhan said...

aaa jeles. saya peminat susah mati tok ti. hahaha. sakan taw mak yong borong

Azwani Masri said...

Ai yang dok KL ni pun tak penah sampai Modvier youuuu Sebab malas nak berasak-asak. Tapi memang teringin nak piiii T.T

ieza ashaari said...

Ohmai..nana pny shopping raya best gilerrr. Brp bajet agknya tu. Huhu.

Allene said...

nana.. aku duduk KL ni pun tak berani jejak kedai tu.. ohohohoh....

sakithati tgk entry ni.. tp nak tgk gak... grrr... =D

Rizziela said...

bestnya..cantik2 bajunyer

Chekgu Azrine said...

alahai...syiok tgok mak yong sakan sopink raya..kat designer butik plak tuh..nangis akk ditepi bucu katil..hikss

mommycha a.k.a kak jenab said...

nana lawa!!!!!

Anonymous said...

memang betul tu..kengkdg baju tak setanding harga tak setanding kualiti.harga bukan main!dalam pic lawo.sekali dah terbeli.terima je lah..nyesal xberguna..pengajaran nya.pergi ke kedai nya sdr dan tgk sendiri kualiti..and pd pendapat sy jugak/pengalaman saya.if butik tu keluarkan baju time raya je.baik tak yah beli.nyesal tak sudah.plan nk let go je.

ettyzukhair said...

makyong paling gigih berjalan..etty smlm 4jam je kat jln tar pon dh cam nak terjelir..mmg jgn haraplah nak gi lagi..sogo pon xjejak..melilau area busana mara n jln tar pon dh xlarat..siyes..

Mimy Hamid said...

OMG JUMPA DATO CT YG BEST TU...RAREEEEEE

fazianbatrisyia said...

cantik...mesti berseri aidilfitri nanti

Hana Soffelia said...

meletopss habis ok baju raya makyong ni..

nana, i pun minat tokti. cun melecun uolls berdua.

safurara said...

Nana.dress yg num 2 tu mst u grab kan.lawaaaa.

fazrina faruk said...

Salam.. nak tanya yg bju zawara tue colour apa pling cun ek... nak beli online tu yh x psti tu

MamaAliya said...

waah..best nye nana dah shopping baju raya.kita tak g mencari or membeli pun lagi.

Fifi Nadhrah said...

fifi yang duduk area klang valley ni tak pernah jejak kedai tu.. takut.. hahaha..