Monday, August 4, 2014

Outfit Of Hari Raya

over je title...macamlah diva sgt...hahaha...

saja nk share cerita raya yg tak seberapa sebenarnya...alhamdulillah tahun ni hubby ada utk meraikan hari raya bersama-sama...itu sangat bermakna! :)

RAYA PERTAMA
hari raya pertama kitorang masih di kemaman...lepas zohor baru gerak rumah mertua kat batu pahat...sampai batu pahat dh 6 petang...pagi raya pertama semua kumpul kat rumah makngah sbb dia buat open house...fuhhh byk giler makanan yg ada mcm satay, nasi dagang, lontong, ketupat, rendang, mee kari, eh byk la lagi...tapi tak dpt snap byk gambo pong sbb masing2 sibuk & i penat kejar ayish yg tak duk diam! huhu
tema kitorang kelabu silver gituuu...ayish ikut sembahyang raya kat masjid...alhamdulillah dia baik je masa org sembahyang...elok je duk sebelah dgn papa...ayish kemain smart dgn songkok & samping...hehe...muka papa sgt kan ayish ni?
takde gambar bertiga sbb ayish taknak join! penat paksa tapi dia nak main...huhu
menggayakan baju drp butik eiliya...i takde gambar berdiri pakai baju ni masa hari raya, inilah rupa bajunya...hihi
my family...tp i takde dalam ni & adik no.3 pon takde sbb dia beraya kat kelantan...
hidangan raya pertama di rumah mertua...rendang limpa tu sedap gila oiiii...lepas ni nak belajar buat la dgn mil...hehe

RAYA KEDUA
tema mint green pulak...i pakai dress adalia zawara...sgt best baju ni sbb sesuai sgt la utk preggy mom yg dah 5 bulan ni...rasanya sampai 9 bulan pn muat lagi kot nk pakai...mula2 tgk kawan post kat fb nmpk pelik dia pakai...tp bila i try sendiri, rasa OK pulak dgn badan...
dgn ayah & ibu mertua...yg sorang lagi tu pakcik...
ibu mertua & adik ipar...
makyong nk posing sikit! kemain kn? hehe

RAYA KETIGA
masih di rumah mertua...meggayakan baju georgette by jovian mandagie...mcm hodoh pulak pakai baju ni sbb nampak perut terbonjol...haha...ms beli bulan puasa tu nmpk ok sbb perut x membesar...ni dh 3 minggu, perut nmpk membesar dgn jayanya...hehe
ayish pakai kemeja & short pants je...handsome la anak mama ni! :p
sedara mara sebelah mertua...

RAYA KEEMPAT
dah nak balik kemaman!! tp kitorang balik lewat sikit sbb tiba2 dpt berita kematian maklong (kakak ibu)...sedekahkan alfatihah, semoga arwah di kalangan org2 yg soleh...
i pakai baju yg dijahit sendiri...inilah kali pertama i jahit baju okey! buruk giler jahitan i...hahaha...tp rasa bangga sbb boleh pakai baju yg kita design sendiri...selesa pulak tu utk makyong ni...hehe
i repeat pakai baju ni masa pegi kenduri kawin semalam...baju ni i buat sebelah lengan tu ala2 kaftan & sebelah lagi ala2 baju kurung...kelasss tak mak? haha
papa dgn ayish...suka sgt dua org ni main kucing...i ni takut sikit dgn kucing...

RAYA KELIMA
bbq dgn family kat kemaman! pon tak byk bergambar sbb sibuk melantak makanan :p
menikmati segala jenis seafood...yummy!
kitorang gatal nk buat potret nostalgia ni...adik beradik i sembilan org, sorang je lelaki yg bongsu...tengok la yg rendah jadi tinggi, yg kurus jadi gemok, dan sebaliknya...i yg sulung mcm tenggelam pulak...hehe


gitulah cerita raya kami...hehe...selamat hari raya maaf zahir batin ye..mintak halal segala benda :) yg dekat meh la dtg beraya...


pssst...ingt lepas ni nk share deco raya...tp cerita pasal birthday ayish pon duk tangguh lagi & pasal maldives hari tu pon tak habis lagi...hahaha...tengok la mana yg rasa mudah & sempat :p

19 comments:

Allene said...

cntik la nana... husband 2 raya kedua pun nak berbaju melayu lagik yek... husband lin non hado nya...

Noura Qifays said...

Adelia Dress Zawara..LAWANYA! :)

Chekgu Azrine said...

Akk suka tgk bju sis by jovian tu..sis pkai nmpk kurus jek..xkisahla perut nmpk but still comel..n lg 1 bju yg sis jahit sndiri..lawa tau..hehe

Ajan said...

slamat ari raya nana! cantik2 bj.

achiek anis said...

melaram sakan makyong ni ea....

PetakBunga said...

selamat hr raya..
bila tmpah baju dapat baju tahap kita jahit..rasa nak beli mesin jahit..nak jahit sendiri juga baju..

Nadt said...

Ok la husband nana bg kerjasama nak berbaju raya berpasang2. Hubby nadt punye la liat nk pakai baju raya smpaikan kita offer nk sponsor pun xnak. Seb baik la tahun ni memang x beraya..hee

Aty_Fared said...

u... pekenan giler baju zawara tu.. i baru dok usha2 ni kat IG die nak gi beli sok lusa boleh pakai jalan raya.. heheh... u beli kat butik die ker kat modvier..?? [modvier ada gak eh zawara ni?? kalau ada better gi modvier jer sbab lagi dekat]

mama leen said...

cantik2 baju nana.. selamat hari raya dear

mrs kayrul said...

Melaram sakan ye nana...tapi baju2 tue semua cantik2

S.n.Fariza said...

cntiklah mak yong ni :)

ctmah said...

selamat hari raya mak yong!semuanya comel2..nangis timah tgk.. =)

Liyana said...

cantiknyee nana!! :)
suka dress yg ketiga tu wlupun nampak perut membulatt :D

Hana Soffelia said...

Ni kalau larat, xde muntah2 mesti baju raya nana jahit sendirikan. kreatif kot sebelah tangan design lain, sebelah lagi lain.

Nana, hana plg suka baju jovian tu. cantik.

athi FATHIYAH said...

Baju nana jahit tu amik la close up xleh imagine sagt tp nmpk simple n selesa sgt

fifi said...

I paling suka baju kelabu tu.dr u tunjuk ritu i dah berkenan...

cik hani said...

saya suka baju first,second n fourth..

memang berkenang sangat dekat baju tu..

sesuai nana pakai..

wah..sakan raya yer.. semoga nana sentiasa sihat hendaknya dengan baby

fazianbatrisyia said...

cantik2 baju. wah siap ada yg jahit sendiri. kagum...sy nak jahit baju kurung utk kenduri kawen pun sehari jahit sikit2...sudahnya siap jugak.

Mira said...

Nana. buatla tutorial baju nana jahit sendiri tu....
Pls..
;p