Tuesday, September 2, 2014

Deco: Master Bedroom

ingatkan nk update pasal open house raya tapi tiba2 blur nk tulis apa pasal tu...sebab gambo tak menarik pon! hahaha...nanti2 lah pasal tu :p

hari ni jom cuci mata dgn dekorasi bilik kitorang yg tak seberapa...kalau ikutkan master bedroom ni takde la besar mana, tapi pandai2 la susun supaya nampak luas...hehe

ini antara sudut kegemaran i...kadang2 dah bangun tido, boleh sambung tido balik atas kerusi tu! haha simple je, takde yg menarik pon :) chandelier tu memang sentiasa pasang waktu malam sebab i suka lampu warna tu...downlight lampu putih, tak syok! hehe

kalau buka pintu bilik, memang ruang ni yg akan nampak dulu...

bukan mudah i nak buat keputusan utk pilih warna langsir...i pernah cerita dlm entry lama kn? bilik ni dah penuh dgn warna cream, akhirnya i pilih langsir warna maroon..hasilnya i sangat puas hati! hehe...i baca, kalau nk wujudkan suasana romantik dalam bilik, cuba masukkan warna merah...tapi elakkan warna merah yg terlalu banyak mcm cat dinding (kitorang pernah buat silap pasal cat ni, pon i dah cerita dlm entry lama)..

cukup sekadar kita cari satu titik fokus utk naikkan warna merah tu...contoh lain kita boleh letak jambangan bunga warna merah...

ini bench sofa yg i beli masa fella design buat promo...sarung asal pelapik kerusi corak bunga ungu tapi i tempah sarung lain yg lebih sedondon...

dekat tepi dinding i letak benda ni (taktau nak panggil apa...wall box boleh ke? hahaha)...dlm setiap box tu i susun koleksi perfume...dalam banyak2 tu, ada 3 je perfume hubby, selebihnya i punya! haha

simple je pon, konsep lebih kepada european style kot? katil ni king size, sebab bilik kecik maka tak muat pon nak letak dua2 side table tu..hihi...haaa wall merah dulu tu sudah di-cover dgn wallpaper...pilih warna selamat je senang...huhu...

lupa nk snap dressing table...dressing table best sbb besar & byk laci...nanti la i share kalau rajin :p sekian deco-deco bersama nana :)

17 comments:

Chekgu Azrine said...

Teruja je akk kalau baca blog nana pasal deco.semuanya menarik

Irma Putri said...

cantiknye set bilik tido die..

Hanie(SHMA) said...

cantiknya deco bilik

Hana Soffelia said...

cer sebut deco-deco bersama nana. bunyi mcm ketuk-ketuk ramadan. haha

merepek!

nana box letak perfume tu beli kt mana. suka, nk pi cari jgak.

CikNaa said...

alahai cantik sangat..rasa mcm bilik untuk org honeymoon :)

~Lieza~ said...

Suka part kerusi ngn chandelier tepi tingkap tue... Dinding merah dh tukar nmpk soft je suasana bilik...

Allene said...

nana.. tempat perfume tu mmg good idea. dari kita letak benda yang macam2.. baik letak collection...
Bina ketahanan badan anak2

ieza ashaari said...

Cmne ntah rumah za klu za yg deko. Hihi. Nana, cntik sgt. Mcm bilik tidur dlm drama. Hoho.

Liyana said...

nampak mewah bilik nana. cantik :)

Lina Mustazar said...

sis, bolehla kongsi deco dapur plak... please...... :)

athi FATHIYAH said...

tgk gambar katil tu nampak mcm lukisan.

:)

ameris said...

terus rasa nak tido bila tgk katil nana...

Ainul Mustafa said...

cantik mcm hotel

thehealthinspector: said...

Haa nak tanya gak, box letak perfume tu beli kat mana? Nak cari gak letak kat rumah

✿ Atin ✿ said...

cantik la... (like)

Fifi Nadhrah said...

cantik.. bile tengok gambar katil tu kan.. terase macam lukisan..

25th Street said...

waaaa... terpegun jap tengok deko master bedroom nana! tabik spring lah.. Thanks for sharing. Boleh tambah inspirasi untuk hias rumah sendiri nanti.. :)