Thursday, October 23, 2014

Perut Dah Jatuh

hai!

kalau nk ikutkan, akhir bulan ni baru nak masuk 8 bulan i pregnant..tapi punye la ramai cakap perut i dah jatuh..pegi mana2 pon mesti akan ada org tegur 
"dah berapa bulan ni?"
"tunggu masa ke?"
"dah nak bersalin ni"
"dah nampak turun perut tu, tak lama dah tu"

cuak oi! haha...bukan apa, sebab i tak prepare sangat lagi...pregnant kali ni sangatlah aktif, sebab banyak urusan i nak buat...letih memang letih, sampai kadang2 lupa tengah memboyot...hihi...sebab sibuk ni jugak la i tak sempat lagi nk beli barang2 baby *sian anak mama sorang ni*

esok & lusa wedding adik i...i pulak sponsor candy buffet, maka agak kelam kabut jugak la nak buat sendiri tu...lepas wedding adik, hubby cakap nak taknak memang kena jugak "boloskan" diri utk shopping barang baby...kang dia naik laut, susah pulak i nak pegi beli sorang2 kan?

sepatutnya waktu ni dah siap packing & get ready je kalau jadi apa2..baby 8 bulan dh cukup sifat, berat baby pon dh lebih 2kg kot? harap2 la baby keluar waktu yg sepatutnya bila mama betul2 ready...bilik nak guna utk pantang pon tak bersihkan lagi...huahua

sampai sekarang i ada muntah2 lagi cuma dah kurang la...badan takyah cakap la, memang mendadak naik! kaki je belum bengkak lagi...

ok iols memang betul2 sibuk...nanti i cerita pasal wedding adik ye...meh nak belanja pic makyong :)
dgn blogger lyana mk...tq yana sbb support bisnes kecil kecilan kita...hihi 


10 comments:

CikNaa said...

comel sgt nana..tapi nampak perut dah 'jatuh' :)

cik hani said...

nana..

semoga dipermudahkan segalanya..

kita doakan tau..

Biar kuat semangat gitu...

Zila Mahadi said...

comel betul mak yong nih!

fazianbatrisyia said...

semoga semua urusan dipermudahkan. nana kuat semangat...comey bakal ibu beranak 2 ni

FadlinaMokhtar said...

Cute jer perut.all d beat nana
FAD

Chekgu Azrine said...

Nana ngn perut sama comel..xnmpk nana gemuk pun..

ctmah said...

yay!2 2 comel tau

adianiez AIDA said...

nana, moga dipermudahkan ye :)

.ieLah. said...

i biasa la nana tak reti tengok perut ni. hahaha hopefully semua selamat tauu. nnti pegi shopping2 barang baby cepat. :D

S.n.Fariza said...

haaa... ni mesti baby boy kan...