Sunday, October 19, 2014

Resepi Hamlet

Selamat berhujung minggu!
dah lama tak share resepi kan? hari ni nak share resepi hamlet yg sangat-sangat-sangat mudah & sesuai je nak makan bila2 masa pon...
tapi iols suka makan waktu breakfast, takpon supper...
kalau makan hamlet ni, kadang2 3 keping roti baru cukup...hihi
ok jom tengok resepi :)

Bahan-Bahan:
roti panjang, sweet corn, kaya & telur...4 bahan je uols!

Cara-Cara:
1.
roti belah dua...pecahkan telur dalam pan, telangkupkan roti mcm dalam pic tu

2.
terbalikkan roti...sapu kaya atas permukaan telur tadi

3.
letakkan sweet corn atas kaya...kuantiti ikut sukati la...kalau suka manis, lebihkan...kalau tak suka manis, kurangkan...gituuuu

4.
siap!! makan panas2 sangat yummeh okey! rasanya 10min je kot siap buat semua ni...express kn? hehe...selamat mencuba!




IKLAN:
butik Moreena [LINK] ada update baru tau...jgn lepaskan peluang :)

7 comments:

Shakina Farhan said...

cmni rupanye hamlet..baru tau..ahaha..

nurul_luq_luq said...

salam.. sy ni silent reader blog ni best gile bc info kat sini dulu suka ms preggy teringin sgt mkn hamlet tp xjumpa resepi leh x bg resepi hamlet ayam ke daging ke sbb dulu selalu beli time balaj kat dungun...plz nk try la wat

Ibu Dilah said...

wahh.. nampak menyelerakan... mak2 yg perut tgh berisi ni mmg makan 1 x cukup kan.. sama la cam sy nana.. hahaha.. leh try la nanti.. thanks nana share resepi simple ni..

naney said...

waa nmpk sedap.. leh try bg Nuh mkn sbb dia sgtla fussy mkn sekrg sbb ayah nye xde.. masak mcm2 semua dia xnk..

Chekgu Azrine said...

Fuyoooo...mmg nmpk sedapla sis..sgt..

adianiez AIDA said...

omg! tq for sharing...
mcm nak buat roti john :)

- AZIE - said...

sedap...tq boleh cuba nti..