Monday, October 27, 2014

Wedding Adik

Alhamdulillah, weekend baru2 ni selamat sudah adik ke-2 i menamatkan zaman bujang dia...yg kenduri tahun lepas tu adik ke-3 i...hehe....kiranya dah 3 tahun berturut-turut kenduri kat rumah tapi tahun lepas la paling sibuk sbb 3 kenduri dalam setahun! siapa yg follow blog i, tahu la kan tahun lepas dua org makcik i yg jaga kitorang dari kecik kawin (jumpa jodoh di usia emas-alhamdulillah)...harap2 lepas ni ada gap la sikit sbb penat ya amat!!! inilah jadinya bila adik beradik 8 org perempuan umur setahun sorang...hihi

ok malas cerita panjang sebab nk tepek gambo banyak2 je :p

NIKAH (24/10/2014)
adik pilih utk pakai putih masa akad nikah
pelamin & hantaran vendor yg sama dgn wedding i dulu Precious Moment Collections
mekap anis finesstouch
ini umi & abah :)
 canopy & catering pon sama vendor wedding i, Q Caterers...pasang 13 canopy sepanjang jalan
menu majlis nikah: nasi lemak lauk sambal sotong, paru goreng, rendang daging, sambal bilis, ayam berempah...makanan tambahan rojak pesembur & kuih muih...majlis nikah mula lepas asar..
makyong sebelum ke majlis...hehe...
adik beradik semua pakai baju kain songket...


SANDING (25/10/2014)
 baju man kajang yg buat...songket+lace
 sebelah tu kumpulan nasyid...budak2 nyanyi dari pagi sampai petang

bridesmaid a.k.a adik beradik je..hihi...baju warna turquoise + pink lace ni pengantin yg pilih...kitorang ikutkan aje pastu design la ikut sukati :)
kami adik beradik...yg lelaki tu adik bongsu, no.9 :) 2 org dah jadi mak budak...kihkih
outdoor photoshoot ni i dgn adik no.3 tak ikut sbb masing2 dah ada anak susah sikit...hihi
 umi dgn atuk
abah & umi :)

 photobooth ni adik no.3 i buatkan

candy buffet ni i DIY okey...mcm dah jadi satu kemestian bila ada wedding/majlis aqiqah/birthday party, ini akan i sponsor utk adik beradik...warga kemaman nk tempah candy buffet dgn i boleh la...kihkih

 kek & goodies ni order dgn kawan umi i kat bangi...papa bakers ke apa ntah nama kedai dia...ampunnn lupa! hihi

okey tu je...tata

12 comments:

Chekgu Azrine said...

Sis paling cantik dalam the sibs..hehehe..
So kiranya ada sorg je ke lelakj dlm family?adik beradik akk pun 9 org..tp 3 jek perempuan..hehehhe..

Neway tahniah utk pengantin..
Semoga berkekalan...

.ieLah. said...

lawa sangat biru dia nana, pastu gamba last tu tengokbiskut tu pon terliur. dasarrrrrrr hahaha

aznor ibrahim said...

besarrnye perot nana!

mommycha a.k.a kak jenab said...

nana!
very the cantik u ols....
ibu mengandung punya aura gitew... perot pon sedang molek je...
:)
#bakjerukmanggasebalang

fazianbatrisyia said...

selamat pengantin baru....bahagia selamanya.
cantik2 semua, baju, hantaran & semualah...

ettyzukhair said...

meriahnya adik beradik ramai..hehe..sume rapat2 mcm sebaya je tgk..next week wedding adik etty..my only sista..last wedding in da family..nebes...

LisaLisut said...

bestnye la ade adik prempuan ramai.hehe

Hana Soffelia said...

candy buffet tu cantik amat.

weh nana goodies tu melampau bnyk brg. sukaaa. kalo i g aritu mesti dpt kan. HAHAHA

ameris said...

tahniah dapat adik ipar baru.
nana tetap sweet wpun perot dah besar.

Liyana said...

nana comelnye perut hihi
bertambah lg ahli keluarga :)

Syima Syaz said...

Bestnya adik beradik ramai.... Kitorg ni 5 thn sekali kenduri... Tup tup tggl sorang je ni... Adoiii...

athi FATHIYAH said...

muka adik beradik lbh kurg sama je especially nana n adik no 2 ni