Monday, November 24, 2014

Ayish dgn meal shake, Mama dgn songsang...

morning!

ni haaa nk cerita sikit pasal meal shake shaklee...dari dulu lagi i dah dengar pasal meal shake ni boleh naikkan berat badan anak atau tambah selera makan...memandangkan ayish masa tu bawah 2 tahun lagi, jadi i abaikan je makanan tambahan ni sebab badan dia bukanlah keding pon...cuma masa setahun setengah kot i bagi dia makan multivitamin...
baru2 ni (2 bulan lepas kot), ayish demam dekat seminggu...berat dia turun mendadak sebab taknak makan...i pon suggest kat hubby utk tambah meal shake ni dalam susu ayish...caranya, i hanya tambah satu scoop je masukkan dalam susu...goncang2 dalam botol, siap! 

opss i memang ahli shaklee sebenarnya...dari form 4 lagi umi dah daftarkan nama i sebagai ahli cuma i tak menjual sangat...byk beli utk makan sendiri je...i suka vit C & vit E shaklee! 

ok berbalik pada cerita ayish...lepas bagi dia makan meal shake kan, alhamdulillah selera dia mendadak naik & berat pon dah naik balik...hubby i ni jenis susah hati tau kalau tengok anak tak makan pastu berat turun...dia kalau suapkan ayish makan, memang rajin la bawak pegi taman, takpon sambil2 ayish main basikal...kalau i, anak taknak makan kadang2 i give up malas nk kejar2 dah...lalalalala~

******************************
cerita pasal mama ayish pulak :) 

khamis baru ni i pegi check up...sekali masa scan baby songsang! i dah 35++ minggu masa tu...hari ni dah 36w...doktor suruh pujuk baby & banyakkan sujud...ada petua drp kawan, luruskan kaki ke dinding...i buat semua tu dgn harapan weekend ni pegi scan baby dh engage...

i dh pernah czer, doktor tak bagi urut perut utk betulkan kedudukan baby...weekend ni kalau breech lagi, doc ckp ready je la utk czer....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

korang pls doakan baby i pusing & boleh bersalin normal...memang la i tak kisah mana2 pon sama ada "ikut tingkap" atau "ikut terowong" asalkan baby selamat tapi i nak usaha jugak utk normal...usaha dulu baru mengalah kan? nanti kalau dah tak boleh buat apa, baru lah redha :) doakan i boleh vbac tau!!

perut i kemain besar tapi masa scan takde la berat sgt pon baby...ternyata lemak i yg berlebihan & perut i yg tebal...hihi...pregnant kali ni memang mendadak berat naik...jenuh la nk diet nanti oiii...i ni dah la jenis takde disiplin sgt masa pantang...adeh deh dehhhh

weekend ni nak pegi kula cakes lagi! org kuantan confirm tahu kula cakes ni kn? kek dia semua sedap!!!
mango cheese cake, toblerone cheese cake, peanut butter cheese cake...i loike cheese cake!! kita melantak puas2 sebelum beranak ye...hihi

10 comments:

Allene said...

insya allah nana.... mesti boleh vbac. rajin2 la cari petua2.. kot2 ada yang berkesan...

Chekgu Azrine said...

InshaAllah sis..akk doakan..
Semoga dipermudahkan urusan sis dlaam labour nanti..
Kalau bersalin normal blhla ramai anak lagi

e k i n ♥ y u s r i said...

semoga dipermudahkan yer nana
pujuk baby hr2!

erin said...

ku igt supplement apa la nama songsang, semacam betul namanya..hahahaha

CikNaa said...

hati seorang wanita mmg camtu kan nana..mesti teringin nak rasa bersalin normal..tapi pape pun ciknaa doakan smua baik-baik yer..

mommychaa said...

nana!
oh how i misyu...pasal baby songsang tu jgn risau nana bykkan berckp dgn dia.
my untie dulu kan dah nak masul OT tup-tup masa last scan baby berpusing dan engage :)
mana tau rezeki last minute!

Hana Soffelia said...

Doakan terbaik untuk u nana. Amboi mama patut la cantik, since form 4 makan produk shaklee eh. ekeke

Nana, terliurnya peanut butter cheese tu..

mrs kayrul said...

moga dapat bersalin normal ye...terliur tengok kek..semua nampak sedap

Fifi Nadhrah said...

cube bukak spinningbaby.. untuk baby songsang..

naney said...

nana.. qayyum dl songsang gk.. 39wks dh masa tu.. i choose utk doktor pusing xmau czer... sbb air ketumban ok lehla pusing.. masa tu raya cina so mostly doktor specialist cuti so kena tunggu.. masa proses menunggu doa byk2 sembahyang hajat... then bila waktu doktor nk pusing scan je tgk baby dh pusing blk.. dn Alhamdulillah bersalin normal masa 40wks dn lewat 4 hari..