Wednesday, November 12, 2014

Dulu Lain Sekarang Lain

selamat pagi! :)

rajin pulak nk update blog hari ni...hehe...nak cerita je, perubahan diri ni dari segi pakaian...i baru sedar dah lama sangat2 tak pakai jeans bila keluar rumah...i byk pakai palazzo & seluar yg ala-ala jeans kain lembut tu je...pendek kata yg loose la...

mungkin perubahan saiz badan buat i "takde selera" nak pakai jeans kot? lagipon, hubby dah lama tegur jgn pakai seluar ketat2...lalalala...semalam kemas almari, baru sedar bahagian jeans dah lama tak sentuh..pandang sebelah, skirt & dress je banyak...

sejak jadi mak2, i memang selesa pakai long skirt/dress je kalau pegi mana2...kadang2 sarung jubah je senang...bukan la tak pakai langsung dh seluar, tapi macam dah kurang...rasa lagi confident pakai kain asalkan bukan kain batik...hihi

lagipun sekarang ni i suka tengok org yg pakai labuh2 & sopan...i jadikan diorang idola, mudah mudahan i pon dapat berubah jadi mcm tu...kalau ikutkn suami, mmg dah lama dia tegur tapi biasa la i ni, ada degil sikit...buat slow2 gitu...hihi

makyong pakai jubah dari Moreena butik...syok la pakai dress/jubah sbb rasa angin2 je kat bawah...hihi :p

jgn lupa follow ig Moreena ye :)

songket jubah yg baru masuk...gaya klasik+moden, lawa! sesuai utk pakai formal/kasual...cepat2 grab sebab stok cepat habis :)
ada jubah design baru yg cantik!!! tapi tak sempat lagi nk upload...hihi :)
instant shawl yg baru ni labuh daripada hari tu...senang takyah gosok pakai tudung ni...yg ni belum upload pon org dh ramai book terutamanya customer yg dah pernah beli tudung ni...alhamdulillah ramai yg suka drp tak suka...hihi :P

kita tak jual baju/tudung je, tapi macam2 ada antaranya kosmetik, barang bayi, kraftangan atau apa2 je la yg i boleh dropship :) ini antaranya:
kinetic sand utk perkembangan anak2...kita jual insyaAllah harga yg murah & berpatutan :) 


terlanjur cakap pasal Moreena ni kan, nak cerita sikit pengalaman sepanjang berniaga dalam bidang ni...kalau ikutkn kerja i sekarang, i pon berniaga tapi dlm bidang oil & gas....lain cara berniaga online mcm ni berbanding niaga secara komersial melibatkan syarikat besar...

dalam bidang fesyen terutamanya, memang kita tak lari daripada org kutuk/cemuh/tak suka/kritik produk kita kan? i sendiri dah rasa semua tu samada org komen secara langsung atau tak...tapi i tak kesah pon, takde nak melatah sbb normal je benda ni...

i kekalkan momentum positif dalam diri, jadikan setiap kritikan sebagai pendorong utk lebih maju, bukan utk rasa "down"...kalau sorang tak suka produk kita, ingat je lagi 10 yg suka :) alahai, i sendiri pon customer, i sendiri pon reti complaint barang yg i beli...so takde hal la kan kalau org komen tu? takkan la kita ni hadap nk dengar komen yg baik je kan? sekali sekala mmg kena terima komen negatif utk majukan diri...rilek rilek sudahhh :)

kalau nk cakap dari segi kekemasan jahitan je apa, mana boleh compare tukang jahit yg amik upah secara personal dgn tukang jahit kilang kn? masing2 berniaga, pandai2 la nk meniaga cara korang...kadang2 kita duk sibuk kutuk jahitan org, tp kita tak sedar kat belakang ada jugak yg kutuk jahitan kita rupanya...i sendiri byk dengar org mengadu "eh kain dia pakai tu berbulu la", "nampak je murah tapi saiz kecik rupanya", bla bla bla....kihkih lawak kn? kita sibuk yg org tp tak sedar org pon sibuk yg kita.... jadi i sendiri cakap dlm hati, mesti ada jugak yg cakap camtu kat i...lalalalala~

mcm i cakap la, i tak heran sgt semua tu...mana komen yg baik, i baiki la kelemahan...mana komen yg macam nk menjatuhkan tu, dengar je la ibarat angin lalu...kalau tengok butik2 yg dah gah sekarang ni, diorang pon byk je terima kutukan tapi yg kutuk tu berapa peratus la sgt kalau nk dibandingkan yg support kn? hehe

i syukur ada kawan2 rapat yg sgt supportive (korang tahu la korang siapa), yg tak pernah nk buat i rasa down malah selalu bg kata2 semangat...kalau salah takpe nk tegur tapi biarlah bercara & beradab...gituuuu :)

ok daaaaaa~

11 comments:

Chekgu Azrine said...

Berkenan nak beli jubah dress tu..nanti nak usha2..

Allene said...

btul tu nana... makin berusia... nak pakai ketat mmg tak best.

nana bg sikit aura positive tu.. lin pun tgh sentiasa positive kan diri... ihihih

Mimy Hamid said...

yeayy mcm tau je sapa...tq nana too for always support me...ceh wahh..nna good luck...maju la moreeena

mommychaa said...

nak pakai ketat kang tersembul pusat.
kikikikiki ;p

Shakina Farhan said...

suke jubah moreena! hihi..dunia bisnes mmg byk buat kite sbr dan jd lebih positif..pening pale tp kl da suke hadap je..hehe..da lama x pki seluar jeans jugak..

Anonymous said...

Adik manis...sabar tu penting dan tingkatkan usaha..semoga berjaya dunia akhirat

~Hayati~ said...

i kagum dgn u... :) kerja, prgnant, ada anak lagi.. n smpt berbisnes, sungguh multitask...!!! haha i pon lg suka pki dress, jubah or skirt..dh xpki sgt jeans..husband plak tanya selesa ke pki skirt2 ni...hahah

Mrs.Farhana said...

nak try jugak jubah tu..nti kt tgk kt ig..chaiyok2 nana..biasa la meniaga kan..jgn stress sudah la.. ^_^

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

comelnya baju tu .. nanti nak try usha gak (^_^)

yUmiE AzuRa said...

nana fighting!!

mrs kayrul said...

best jubah moreena tapi tue la dah beli belum g potong lagi...maklum la kita nie kurang ketinggian sikit