Tuesday, November 25, 2014

Shopping di Empire Classic

ehem...bukan shopping pon sebenarnya, lebih kepada cuci mata di empire classic...hihi

i rasa byk kali dah kot i mention dalam entry deco-deco bahawa i SANGAT minat dgn perabot & dekorasi gaya eropah...cuma i tak suka jugak yg terlalu sarat dgn kerawang, cukup yg nampak simple & moden tapi mewah...kalau ada rumah banglo, mungkin i tak teragak nk ketengahkan dekorasi gaya eropah ni tapi memandangkan duduk rumah teres je, tak sesuai la pulak kan? hehe

perabot gaya eropah ni semuanya besar2, tak padan dgn keluasan rumah i...memang tak muat pon nak sumbat dalam rumah teres tu...hehe...hajat i ke sana nk jenguk2 sofa sebenarnya *jenguk je dulu, tak beli pon*

kebetulan i pegi kuantan utk check up khamis baru ni, i pon gatal la masuk empire classic yg tak jauh dari east coast mall...ofcoz la banyak yg i berkenan! hahaha...byk jugak i snap pic tapi utk tunjuk kat umi i sbb kebanyakannya sesuai utk org tua2 mcm umi i tu...kihkih...meja makan 10 seater murah giler oii baru RM12k design mmg lawa...tunjuk kat umi memang dia kenan la tapi dia kata nak sumbat mana pulak meja makan 10 seater yg dah ada kat rumah tu? hihi

i nak share pic yg i kenan je...yg tak kenan takmo share! haha
korang pon tahu kan i suka fabric sofa? hehe...i bukan jenis yg sukakan konsep minimalist, jadi design sofa macam ni memang jadi kegemaran i la...taste datin2 kn i ni? wakakakaka...sofa ni 3+2+1, sangat besar & lebar! huwaaaaaa dalam byk2, i kenan yg ni tapi sah2 tak muat rumah...kalau muat pon maybe boleh letak yg 2+1 je...yg 3 seater tu nk buang mana? hihi... satu set termasuk coffee table & side table RM 12k...ok la kan harga dia? lebih kurang harga fella design punya sofa yg high quality jugak... 
satu set katil ni RM 8k kalau tak silap...king size termasuk tilam, almari 8 kaki, chest drawer, long mirror & dressing table... 
lawanyaaaa! minat katil ni, mcm princess gitu...satu set ni RM 12k...nampak lawa je dia pakai red wallpaper kan? kena dgn warna perabot..
haaa ni paling paling paling i suka!!! nak nangis rasa sebab nak beli...hahaha...tapi kompem tak muat bilik sbb panel katil tu saje dah 12 kaki oi...besar! katil ni saiz super king...jatuh hati dgn design versace ni, memang taste i sangat lah ni! yg ni pon RM 12k termasuk kerusi depan katil tu...

macam biasa la i ni, bila tengok perabot kat empire classic mulalah i berangan nak buat rumah banglo sebijik...niat tu memang dah lama ada, cuma perancangan tu takde lagi...kihkih...insyaAllah one day kalau ada rezeki & dipanjangkan umur, boleh la i merasa duduk rumah idaman...amin amin amin :) kalau tak dpt bina rumah idaman, nampaknya tanah yg ada tu boleh buat kebun je la bila tua nanti...hahaha

syok kan angan2? takpe, kadang2 impian tu la yg boleh bawak kita jauh melangkah untuk capainya...dalam hidup ni memang kena ada target yg besar tak kesah la berjaya dapat atau tak...yg penting keinginan tu kena selari dgn usaha gitu...selebihnya serah je pada Allah yg menentukan :)

i kalau bab rumah ni memang suka tau tak kesah la rumah besar atau kecik janji bersih & kemas...apa yg i buat sekarang pon, semuanya i fikirkan masa depan anak2...biarlah kitorang sebagai parents ni hidup biasa2 ikut kemampuan je janji masa depan anak2 terjamin & ada jugak harta utk diorang nanti...zaman anak2 sah2 rumah makin mahal & nak ada tanah sendiri pon susah dah kot? maka makpak ni la kena tolong fikir & rancang jugak *opsss sebut harta jgn ada yg salah paham pulak, maksud "harta" tu meluas tau* kang tak semena2 ada org perli i padahal i maksudkan lain...hahahaha

*jauhi sikap sentap-sentap ye...kita positif je...hihi

k bai :)

11 comments:

fazianbatrisyia said...

cantik...sy pun suka yg nana kata paling....paling..paling tu....ada rezeki merasa la ubah tema rumah & lebih rezeki ubah rumahnya...aamiin...

LYAfrina said...

huhu...cantik...
semua perabot mewah sini

Chekgu Azrine said...

Bestnya kalau banyak duit..pilih je yg mana nam..hahahaha

mrs kayrul said...

berkenan tengok...cantik semuanya..tapi tue la mahal plak..hehehe

ibuhebat said...

Bagus nana.. Muda2 dah berfikiran jauh :)

Liyana said...

pitam tengok hihi

shahefhariza said...

na.. seat 10 orng...harge 12k murah....hohohho......btol2 org kaya ni

Fifi Nadhrah said...

cantik.. suke... tapi.. rumah kite tak muat.. :(

naney said...

cantik.. suka katil yg last tu....

tamboenman said...

Perabot nya cantik cantik, mahal tak ?

Dhiera nadhirah said...

pergh..melting. cantik2