Wednesday, July 8, 2015

Baju Raya Cantik & Murah

salam semua...masih belum terlambat kot i nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa :) sama2 kita tingkatkan ibadah dlm bulan mulia ni...mintak maaf ye kalau ada silap & salah :)

lama tak update (dh jadi perkara biasa kot sekarang jarang2 update), buat masa ni ada byk sangattttt benda lain nak fokus sampai kena abaikan kejap blog ni...huwaaaaaa rindu sebenarnya nak share macam2 lebih-lebih lagi pasal perkembangan faiq...dah makan pon dia, nak masuk 7 bulan haaa...

ok back to the topic...alhamdulillah tercapai jugak hajat i nak buat baju dengan label moreena sendiri...sebenarnya dari bulan 4 hari tu dah i buat semua ni tp lambat jugak siap baju raya, dah minggu ke 2 puasa baru tailor siap jahit sehingga la sekarang pon masih ada baju yg sampai...nak raya dah, klau tak sempat kita simpan utk raya haji je la...hehe

utk raya ni i keluarkan jubah design sendiri..insyaAllah lepas raya nanti i keluarkan blouse yg nursing friendly...matlamat i utk moreena nak hasilkan baju yg wudhu & nursing friendly...utk pertama kali ni, tak keluarkan banyak helai pon sbb modal tak cukup kahkahkah...apa2 pon rasa bersyukur sbb cita2 tercapai gak :)

ok meh nk promote sikit...utk raya ni i buat 2 design je dulu...sebenarnya utk jualan kali ni di luar jangkaan i, tak sangka ramai yg berminat dgn design i...ada baju yg dh habis saiz pon! i buat 4 saiz je S, M , L dan XL....meh cuci mata! 

follow instagram moreena.boutique ye utk update (#moreenalovers #moreenaRaya)
nak order boleh wassap 013 5880728

saiz kat bawah tu update setakat stok yg ada sekarang (masa i menaip ni)...S banyak yg dah SOLD OUT ye...padahal S buat paling banyak tp S jugak paling cepat habis...amboiii masing2 slim!

warna grey+cream ni my fav tau...kalau tengok depan2 soft sgt warna dia...sukaaaa sampai i simpan selai utk sendiri pakai..hehe
Be Classy. Choose Misya Jubah in Grey + Cream with Confident
Available Size: S, M, L
haaaa ni jubah paling laris mcm goreng pisang panas...effect slim gitu & nampak exclusive combination ni
Misya Jubah in Black + Cream. You will never go wrong with this colour
Available Size: M, L

Be Elegant. Choose Misya Jubah in Emerald Green + Grey 
Only S Size Left!

jubah warna hijau kelabu tu paling sikit i buat sbb nak habiskan lebihan kain je..hihi
Be Bold. Choose Misya Jubah in Black + Emerald Green with No Doubt
Available Size: M
 cantik kan? ramai rupanya tema tahun ni emerald green

Maira Jubah in Maroon+Pink+Cream Brings You Happy
Available Size: M, L
tengokkk, kan dah cakap ramai kurus...yg ni pon saiz S dh sold out!

Casual Look. Maira Jubah in Emerald Green+Grey+Black

Available Size: S, M, L

tak rugi beli design ni sebab lepas raya pon boleh pakai lagi...warna selamat!
haaaa meh2 kita pegi beraya :) tahun ni beraya dgn moreena gitewwww...yg dh beli tu jgn lupa #moreenalovers ye

jubah ni sweetttttt ya amat! peminat pastel memang berebut2 la nk jubah ni...sebab jubah ni baru siap, maka tak sempat nk buat proper photoshoop...hadap la model tembam tu ye  muehehehe
Beautiful Pastels. Maira Jubah in Pink+Cream+Grey
Available Size: S, M, L, XL
haaa ni saiz...boleh refer sini naaa...

follow instagram moreena.boutique ye utk update (#moreenalovers #moreenaRaya)
nak order boleh wassap 013 5880728

9 comments:

Dhiera nadhirah said...

cantik cantik..
agak2 untuk preggy sesuai x?
lepas tu kan, hanya cadangan buat lah jubah untuk petite mommy macam kami yg tinggi takat 150cm gitu ni. hihi. selalu labuh baju paki 49-52" je. kekeke

Wawa Yusoff said...

yang hitam putih tu memang memanggil2 sangat tau. huhu

suhailah hamid said...

Cantiknya jubah2 tu.
Blouse nursing cuba buat yg jenis selak tarik. Ramai yg suka instead kf zip :)

Sasha said...

Cantik. Simple je. Tapi nak beli online ni tak puas hati. Kene rasa material kain try sarung baru puas hati huhu

Liyana said...

minat gegiler yg hijau grey tu.. nampak santek sgt.. preggy ok x pakai? tkt sendat kat perut nih :D

Fifi Nadhrah said...

cantiknye..

LYAfrina said...

cantikk..cam kenal j location photoshoot tu..hehe

MaMa Ryanna said...

Haii sis...I pon BF moms....sgat2 srnok bla U ada reka pkaian yg bf friendly....sbb sgat susah kn nk cri bju yg friendly BF?
ni I pnya suggestion jelaa...huhu
Y not U reka design yg BF friendly but no zip..no button....nma pn friendly kn...huhu...juz my suggestion :)

Anonymous said...

nak bagi cadangan jugak.. buat la saiz xs skali.. yang bahu nye 13.5" tu.. 15" tuh besaaaa kat saya yang kecik nie.. tq.. pink tuh cantik sangat..