Friday, August 14, 2015

cerita raya kami

Hai hai! Seperti yg dijanjikan, nak cerita pasal raya pulak..raya kan sebulan :) apa2 pon di kesempatan ini i nak mohon maaf dari hati andai ada terkasar bahasa atau mengguris hati mana2 pihak tanpa sengaja..lebih2 lagi dlm dunia blog ni kadang2 apa yg kita tulis tak sama dgn apa yg kita cuba sampaikan..satu ayat mungkin boleh ditafsirkan sampai 10 makna...gitewww...curi2 update sambil susukan faiq ni, kena taip laju2

Tahun ni #teamrayabelahsuami, i balik batu pahat sampai raya ke 4 kalau tak silap..kitorang balik 2 hari sebelum raya jadinya 6 hari jugak la kat rumah mertua..

alhamdulillah tiap tahun memang meriah raya cuma i kurang membeli sikit tahun ni...baju pon semua beli atau tempah yg nursing friendly punya...bye2 la baju jovian idaman ku..pakai baju brand moreena sendiri la jawabnya..hehe

kata ada anak kecik kan memang tak bergaya mana la...eee si kecik tu suka tarik tudung kita tau pastu genyeh2 muka kat kerongsang..haaa kan calar2 muka tu *maap la dik, mama nak jugak nampak lawa sikit* 

i sampai dh lupa apa menu raya pertama...pic makanan lupa nk snap sbb sibuk melahap pastu sedar2 pinggan dh licin..psssst lagipon depan mertua segan sikit tiba2 nk bangun pastu snap gambo hidangan hahaha...

tahun ni parents n adik2 i semua balik kuala selangor...huwaaaa sedihnya tak dpt ikut sbb dah 4 tahun rasanya i tak balik sana sejak nenek meninggal..rindunya suasana kampung dgn rumah kayu & sawah padi *sobsob*

Eh mcm dh panjang pulak tulis..meh layan ootd raya yg tak seberapa ni..oh jgn terkejut ye tgk badan i yg macam kena pam tu..berat memang mendadak naik..takpe esok i diet, misi 45 kg *puiii*

Tema raya pertama ni hubby yg pilih..dia nk kaler yellow mustard gitu...utk elakkan nampak terlalu plain, i pilih kain silk yg bercorak ada pink2 sikit...haaa sweet tak kakton dgn padanan warna tu? Hihi 
Shawl tu beli minaz punya je..kebetulan jumpa warna yg sesuai..susah giler kot nak dapatkan gambar berempat..ayish tu taktau nak cakap la, gerammmm je bila ajak dia bergambar...muka handsome sgt agaknya *eleh* 
Inilah keluar mertua..hubby anak ke 2 drp 4 org adik beradik..yg dh kawin baru 2 org..ibu baru ada 4 org cucu...
raya ke 2 tema biru-hijau gitu..i pilih dress minaz ni sebab senang boleh pakai pegi kerja atau keluar jalan2...kalau beli yg over2 sgt, ada sekali je kot i pakai nanti...membazir amalan syaitonnn...hihi
our happy family...stress tgk badan yg makin mengembang...org lain puasa makin kurus, iols makin emmmm emmmmm malas cakap!
raya ke 3 pakai baju kurung cotton ni tp kenapa nampak besar giler???? lepas buang span kat bahu tu baru nampak ok sikit..pic kat atas ni sebelum buang span tu...tak memasal nampak mcm tegap & lebar kan?
iols pilih warna peach-teal...tapi masa raya ketiga ni rasa lemau je badan..pic pon tak banyak...pic anak2 lagi la tak brp nak ada...sian pulak
ni aja, kawan masa study dulu...kebetulan dia duk kat pontian, datang la beraya rumah mertua i kat batu pahat...cute sgt anak dia ni! mix tuuu...husband ni cina muallaf...
bila semua dah ada kat kemaman, beria la adik2 i ni paksa pakai balik baju raya pertama sbb nk dapatkan pic family...ni la semua adik beradik i, ada 9 org...yg bongsu je lelaki...3 org dah kawin, yg lain masih single & masih study lagi...
aloloooo comelnya shakeela peluk faiq...syg dua org budak ni!
nampak tak betapa struggle hubby nak bergambar dgn ayish?! si faiq tu pandang pelik je kat abg...agaknya dalam hati dia cakap "siap la aku besar nanti, aku lagi aktif drp abg"..hahaha pengsan ler ada 2 org anak teruna...
sampai nangis2 ha si ayish tu kena smack down dgn papa...kuikui.
kami berempat...harapan la nak ada gambar yg elok...semua pic lebih kurang mcm ni je...
raya seterusnya jalan2 kat rumah makcik...bergaya dgn jubah moreena...jubah kesayangan yg sangat selesa pakai!
ewah ewahhh kembangnya cik kak ni...tak memasal nampak gemok pendek pic ni...hahaha pasrah je la *salahkan angin*
maap ler, kita takde bakat la nk pose ala2 model :'(
ini pulak jamuan raya kat office...konsep potluck kitorang buat...jubah moreena lagi! hehe...ini fav colour i tau...entah berapa puluh kali dah pakai buat lenjan...
yg ni no caption la...posing syok sendiri namanya...bila nk kurus ni oii? *nangis tepi katil*

dah rupa album raya entry ni...gini la jadinya kalau dh mula update blog :p ada masa nk share deco raya utk tahun ni pulak walaupon tak byk yg berubah...bye

8 comments:

mshazadoes said...

kak yang kaler mustard tu tantek leeee >3

cik hani said...

kami pun minat yellow mustard tu.
kalau pilih kasut warna ni, cantek gilerrrr

Nadya Zahid said...

oiii..mane ade u gmok..ok je i tgk..
gbr raye i pon susah nak amik..mmg bdk2 tgh lasak..gbr smua haru biru..heheeheh

e k i n ♥ y u s r i said...

sume cantik

Fariza said...

cntiknya nana

cocochaneta said...

Nana kalau u travel ke UK bagitau eh. Nk kirim jubah morena

anis abdullah said...

Kaler ijau tu cantik. Oh suka pergi Minaz ya...hehe

mrs kayrul said...

Eh semua cantik la baju raya tue...paling berkenan baju yellow mustard tue