Tuesday, August 11, 2015

Holiday Mode is ON

ewah ewah update blog je kemain masuk topic holiday.. eh selamat hari raya maaf zahir batin, cerita raya nanti la ye :p

ok back to the topic..macam i cakap tahun lepas, tahun ni takde plan nak pegi mana2 sebab ada baby kecik..TAPIII tiba2 menggeletis nak jugak pegi jalan2 memandangkan dah penat duk rumah; masak, lipat baju, kemas rumah, cuci jamban, jaga anak, kerja, layan laki (eh?), menjahit, mop lantai, (amik ko kemain details bagitau hahahaha)...maka berkira-kira la utk merehatkan minda tengok tempat org...

sebenarnya travel ni penat tau, lebih2 lagi fizikal kena kuat...cuma tang sightseeing tu la best kot, boleh jadi jakun jap tengok negara org lain...dlm masa yg sama tambah pengalaman & pengetahuan, ye dok?

insyaAllah kalau takde aral melintang, kitorang akan fly end of october nanti..faiq ngam2 10 bulan kot, sama usia dgn farish masa kitorang bawak pegi korea dulu...hurmmm bersedialah utk tabah dgn kerenah anak2 ye, sbb maknya gatal sgt nk berjalan...kahkah

flight tix dh settle (baru sgt beli, ada masa lebih kurang 2 bulan je lagi nk prepare), hotel pon semua dh settle (baru settle semalam, susah woooo nak cari hotel ni sbb byk tempat), pakaian & lain2 tu nanti la cari...dalam masa 2 bulan ni kena study betul2 tempat yg nak pegi tu semoga dpt A+ la...hehe

alhamdulillah berjaya gak pujuk cik abg...almaklumlah, cik abg i tu bukan kaki travel, jenis suka duk rumah layan cerita korea je...kpop sgt tau abg sado i ni! (tapi tak sado dah skrg lalalala)...yg kelakarnya, dia pulak semangat tambah2 tempat sedangkan i pilih satu tempat je mula2...haha

excited?? entah la nak cakap..memang la happy tapi selagi belum selamat jejak kat tempat "tu", selagi tu rasa biasa2 je...kang gebang sangat kalau tiba2 ada halangan, tak ke malu?? ye la, kita tak tahu apa akan jadi dalam masa 2 bulan ni kn?? apa2 pon doakan la kami sekeluarga panjang umur & diberi kesempatan utk sampat ke tempat2 idaman tu dgn selamat...hehe

motip sgt kan entry ni? haha sebenarnya tgh ada masa sikit ni...ok la nanti update lagi...tengah usaha nk cerita pasal raya ni...tata 

13 comments:

safurara said...

bestnya Nana! happy for u! i ni ntah bila nk berjalan. T__T

malynd_anggun said...

nak pergi mane tu nana?
bestnyeeee...

Rizziela said...

bila la turn kami nak g jalan2 plak

SweetLikeWhat said...

nak pergi mana tu!bestnya!

cik hani said...

nak pergi mane tu nana?
bestnyeeee...

nurul harnani kasmari said...

nana nak pergi BORA-BORA ke? ke nak pergi tmpt sejuk? hehe

Nadya Zahid said...

bestnye holidayyyyyyy..
i rase cm dah lame xgi holiday..eh, pdhal baru pegi bln 3 arituh...hehehe
tp mcm lame sgt..slalu selang bape bulan dpt jalan..skang ni anak ramai susah nak berjalan..

syamimi said...

bestnya kak nana ni holiday lagi... nak pegi mana tu? heheh

~Hayati~ said...

hahaha u punya excited sama je mcm i dlu...tp bezanya i xde rasa nervous sgt sbb sume husband yg plan. tgk muka die konfiden i pon konfiden je. ni bru2 ni nana tny, tbukak blk story rupa2nya husband i cakap dia cuak gila sbnrnye, dhla nak bwk anak bini..tp dia buat2 konfiden je. xpe nana, ada 2 bulan to prepare..jgn hrpkan yg perfect, tp just enjoy every moment.. :)

ameris said...

hepi holiday nana!!

♥ ROS ♥ said...

bestnye nana... selamat bercuti..
xlama dh tu :)

mrs kayrul said...

Eh nak bg faiq adik ye?...hehehe

Ayuni Hj Rosli said...

Nak pergi Amsterdam kan? Betul x betul x?