Wednesday, November 18, 2015

Intai Dekorasi Ruang Tamu

hai...stop kejap entry travel sbb kemalasan melanda utk transfer & pilih gambar...nak cerita bab dekorasi pulak...bab2 deco ni macam dh sebati kot dalam diri i...cepat boring dgn benda yg ada kat rumah, mula la fikir nak tuka konsep/tema..

ni dah berangan utk deco raya tahun depan...hahaha kemain awal berangan kan?? nilah jadinya bila boring takde benda nak buat...well berangan kan free! ingat tahun depan nk tukar tema yellow+baby blue utk dekorasi ruang tamu..ni berangan je tau, kalau tak tercapai impian tu jgn ejek i pulak..kihkih

kalau ikutkan, i bukan gemar sgt warna biru kat ruang tamu tapi saje rasa mcm nak ubah angin...kita cuba sesuatu yg baru kan? kuning tu pulak sbb tema sekarang dh kuning + kelabu, maka takde la barang nak kena beli kalau tukar kuning+biru kan? hehe...biru pulak taknak biru gelap, nak ala2 baby blue je..

meh la sama2 berangan dgn i..syok gak cuci mata kat google ni..kita pilih je mana2 yg kenan lepas tu print & propose kat cik abg...haha...kalau dia x approve, nampak gayanya tak bertukar tema lah kita ye :p
nak kuning terang macam ni tapi biru tu nak cerah sikit...barulah sweet! taktau la knp suka kuning sekarang :p

kalau nk buat cmni senang je, cat kuning dinding sekarang...dinding sekarang warna cream...pastu beli je wing chair seketul warna biru..

nak sweet macam ni pls!! tenang je tengok..kenan betul dgn meja ottoman ni! corak dia pon i loike~

nak transform ruang tamu i jadi mcm pic ni paling senang...sebab sofa i dah warna lebih kurang macam tu...warna dinding pon sama...so nanti tukar je langsir ala2 pic ni, sarung kusyen tukar warna kuning & biru gitu...suka suka! harap2 la impian jadi kenyataan utk deco raya tahun depan! hehe

ok kalau nk tengok deco-deco #rumahnanafahmy, boleh tengok kat label tu: doco, our home, living room atau home progress.. 

7 comments:

Rizziela said...

saya pun tengah pikir nak deko ruang tamu

Sheila Adziz said...

cantik gak warna kuning dlm rumah...

Cik Puan Tqah said...

ala..bestnyaa..i wish i kreatif cm u..i susun2 xkena elok pon..hahaha

Chekgu Azrine said...

akk pun suka tgk yg deco bawah sekali..nice

ameris said...

tak sabar tgk ruang tamu nana yg baru

anis abdullah said...

Erm i suka kuning.

anez zamri said...

LAWA GABUNGAN BIRU KUNING NA!