Tuesday, May 24, 2016

Sport day Qdees

hew hew tulis laju2 buat syarat update je ni..haha..pic pon cilok kat facebook qdees je la ye..hihi...29 april sekolah ayish ada buat hari sukan kat Pantai Teluk Mak Nik...mujur ada planner, boleh rujuk balik date dlm tu hihi..atee duk ganu kan, haruslah sana sini pantai..

sukan bermula 930am sampai 1130am...9am tu ada sesi fotografi utk setiap kelas..syok wei buat kat pantai! syukur cuaca elok je pagi tu..mula2 berdebar jugak sbb lepas subuh hujan sampai pukul 830..konsepnya boleh picnic dgn keluarga, bawak tikar & makanan..

mula2 sampai kena register dulu, lepas tu ada zumba sket...haruslah mak2 ramai keras-kaku je, sian pulak i tengok instructor tu macam buat sorang2 je...haha

kelas ayish, 4 tahun..amboiii kemain tinggi si faiq tu papa dukung..

semua acara melibatkan anak & ibubapa..kitorang gilir2 la amik bahagian..konsep dia, ada 4 station semuanya dan mesti siapkan empat2 acara...diorang ada bagi kad untuk cop...nak dapatkan cop tu pulak mesti menang & akan diberi hadiah (makanan mcm biskut2 tu je)..pendek kata semua org la akan merasa menang & dpt hadiah utk setiap station..hehe

game pertama yg i main..mak menang uols!! haha...caranya mak kena pusing2 dulu 5 kali kat luar petak tu, pastu cari anak kat hujung..anak pulak akan guide mak utk masukkan potato dlm pasu..bawang cannot! ofcoz la menang sbb mama main tipu, kain tu tembusss! hahaha..yg stress kan, papa ayish ni duk bising, mama mainlah elok2! eh eh sukatila kan? haha

game ni pulak papa yg involve..papa kena tolong ayish baling bola tu sampai botol air jatuh..suruh anak2 buat mmg tak dapat la, sudahnya semua makpak yg tolong baling..hampeh betol! 

ini pulak kena baling bola masukkan dalam bakul..masa ni mama dh lotih! hehe...adik2 i ada jugak dtg lewat sket, seronok la korang berkelah bawah pokok ru kan!

game seterusnya..tak jumpa pulak pic kitorang utk game ni dlm page qdees..hihi..yg ni mula2 mak/ayah kena tiup belon pastu kena bawak belon tu dgn anak (guna dahi) sampai hujung kerusi..kat kerusi tu mak/ayah yg tunggu kat situ kena tiup tepung cari 3 biji mainan kayu..gitewww semput i nak explain..fuhhh

ok kat bawah ni pulak acara utk ibu bapa sahaja...
yg atas ni khas utk para ibu...mula2 kena bawak tin kosong guna lidi yg diberikan, kena guna mulut..lepas tu kena bawa & masukkan dalam bakul..i tak main game ni..

game ni kelakar..dah macam game dalam cerita running man pulak...ni utk apaknya sahaja...biskut tu cikgu letakkan kat dahi pastu kena masukkan dalam mulut tanpa guna tangan...si aisyah classmate tu comel betulll! siap nak tolong ayah dia tu haha..

haaa game yg mcm kissing ni kitorang laki bini join...pandai camera man ni snap pic dah rupa bercium padahal tak pon! awwww sweet gitu nampak..haha..jap i explain cara main kat pic bawah..
sebenarnya salah sorang pasangan kena kepit straw mcm tu antara hidung dengan mulut..lepas tu kena lari & pass kat pasangan kat depan..pasangan kena lari lagi masukkan dalam bakul
haaaa gini je sebenarnya keadaan kitorang dlm pic yg ala2 kissing kat atas tu..hihi...so lepas ni kalau ada gosip artis konon2 kissing, jgn cepat nak caya entah2 trick je tu LOL!

tak kira menang atau kalah, at the end semua org dapat medal & bekas air...masa ni nampak muka farish dah letih beno..

ni pic dari camera i yg dah upload kat instagram..mcm biasa la, i kan ada penyakit malas transfer gambar skrg ni...

tiga2 pic kat atas tu adalah parents yg menang..we ols kalah..sobsob

kat situ jugak ada badut yg boleh buat macam2 betuk belon..rasanya ayish & faiq tu ada 5 belon sorang dapat..kejap2 dia pegi mintak..ayish siap request nak bentuk kapal tp badut tu kata mau sehari tak siap kalau nak kapal..apa2 je la anak oiii

ada parents budak 5 tahun sponsor aiskrim..bestnya pekena aiskrim bila dah panas & berpeluh..lega tekak kitorang..moga murah la rezeki parents yg sponsor ni...

ok jom layan pic sekitar majlis..
kitorang ajak ayish posing kat sini tp dia taknak..jual mahal betul la budak tu sorang, tak sporting langsung!

baju pink ni semua cikgu qdees kemaman..sporting habis semua cikgu2 ni..terbaiklah!

anak2 yg super cute...happy tengok gelagat masing2..tapi i perasan ayish ni mcm tak reti berkawan sgt..dia duk buat hal dia sendiri je, takpon duk berkepit dgn papa mama..haha sabo je la..

antara keluarga yg dtg support..atuk nenek pon ada...adik2 i duk bentang tikar jauh sket, privacy katanya nak melantak byk2..hihi

ok itu je lah nk cerita...laju2 ni ha taip & cilok je pic qdees..huhu

6 comments:

YieN said...

Bestnya.. Meriah :)

Chekgu Azrine said...

Seronok sbb tmpt dia xpanas kan...
Sek akk blm buat lagi sukn tahunan cuma jumaat ni buat sukaneka je..

Chekgu Azrine said...

Seronok sbb tmpt dia xpanas kan...
Sek akk blm buat lagi sukn tahunan cuma jumaat ni buat sukaneka je..

achiek anis said...

Untung la duk kwsn byk pantai..hihi..leh framekan gambo romantik tu nana

Mommy Cici said...

bestnya meriah. tempat pun cantik sonok amek gambo. janji bebudak tu enjoy

fathiyah jamaludin said...

wow..so happening sgt ni...
best tgk meriah n parents dapat kenal each other lagi time ni.
a good idea. :)