Friday, June 10, 2016

5th Anniversary Getaway @ The Face Suites KL

Assalamualaikum readers.. selamat berpuasa, mintak maaf zahir batin ye...semoga ramadhan tahun ni membawa seribu kebaikan utk kita semua :)

hari ni 10 jun adalah ulangtahun perkahwinan kitorang yg ke 5..kitorang dah celebrate awal sebelum puasa hari tu..unexpected sebenarnya..hehe meh nak story2 sket sebagai kenangan..tiap tahun pon rasanya mmg buat entry anniversary (kena cek balik kat label anniversary tu) 

"our anniversary is just a momentary celebration, but our marriage is a timeless one"

hubby turun darat hari khamis (2 jun), tup2 sabtu (4 jun) dah kena bawak i dgn anak2 pegi KL..alahai abg, sian pulak penat2 baru balik dari miri pastu kena drive pulak dr kemaman-KL *macam mana la bini tak sayang kan*

ok straight to the point, kitorang check in hotel The Face Suites..1st time i dengar nama hotel ni, blur2 la jugak ingatkan hotel biasa2..rupanya hotel baru kat tengah2 bandar KL..hotel ni baru buka awal tahun, restoran/cafe masih lagi dlm pembikinan..dekat sangat2 dgn Quill Mall..hotel ni betul2 opposite Renaissance Hotel.

bilik kitorang one-bedroom premier, besar sikit drp superior & deluxe room..harga 1 malam lebih kurang RM440..tapi kalau korang nak amik superior room dlm rm380 je rasanya..org tu cakap harga consider masih murah sbb restoran/cafe tak siap lagi, so takde free breakfast la..kalau dah siap semua nanti taktau la brp harga dia naik..harap2 maintain/kurang lagi la kan? hihi..ok meh layan gambo dulu..
i rasa ni tarikan utama the face suites, skydeck pool!! sumpah lawa giler night view dari skydeck ni, nampak KLCC & Menara KL..lepas 10pm je tak boleh swimming dah so lapang la takde org..boleh lepak2 sambil borak kat kerusi depan pool ni..mak suka!!
ni pulak gym..gym ni mengadap swimming pool & KL view...eh lupa nak bagitau, pool tu ada 2 tau, yg infinity pool tu sah2 la utk dewasa, yg kolam saiz kecik betul2 dpn gym tu utk budak2..
masa ni faiq bad mood, maybe dia mengantuk..farish pulak tengah tunggu papa amikkan baju sbb tiba2 pulak dia kata nak swimming..aihh layankan je la asalkan awak berdua happy...kalau bawak anak2 nak celebrate anniversary ni mmg haru sket la hahaha..meriah dgn perangai masing2! tapi takpe la, korang kecik lagi kalau mama nak tinggalkan kat kemaman tu...bak kata papa, korang pon sebahagian drp kami :)
nampak menara KL belakang tu..i penat giler dah masa ni..tengok muka pon dah tahu. hehe
 
masa ni anak2 tido, kitorang tinggalkan kejap dlm bilik...haruslah mama nak posing kan! masa diorang ada tadi haru betul wei...si faiq tak bagi langsung i pegang fon & gopro, entah apa dia marah sgt pon tak tahu..si ayish pulak tak puas2 mandi sampai taknak naik..jenuh papa dia layan sampai hujung pool tu, berlagak pulak taknak mandi dalam pool budak..
seronok jugak bercanda di depan pool ni! haha...time anak2 tido la boleh curi masa kejap pon..

ok nak tunjuk bilik dia yg besar & best ni..
masuk2 je terus i rasa suka! biasa la mak2 ni kan kalau nampak ada dapur, ada mesin basuh, ada peti ais, ada micowave, ada toaster memang itu yg dipandang dulu..mcm ni takyah dpt free breakfast pon takpe, boleh sediakan breakfast sendiri hehe..complete tau dapur dia, pisau pinggan mangkuk periuk segala mak nenek la ada.
laki iols tu ngekorr je bini dia nak amik gambo..haha..dalam suite ni ada satu bilik khas ala2 mini office..
toilet yg besar..best best..hehe
lepas toilet tadi akan jumpa walk in wardrobe..complete dgn iron, iron board, security box, torch light, scale weight, robe, selipar & tempat gantung baju kiri kanan..kedudukan suite ni kalau dari mini office tadi korang akan lalu toilet, lalu wardrobe pastu baru bilik..semua ada pintu kaca..suka la design rumah macam ni!
ini bilik..terasa kecik pulak katil ni kalau compare dgn katil saiz super king kat rumah..sardin la tido..hihi
ruang tamu..kemain berlari2 budak dua org tu..pastu segala benda diorang nak usik..biasa la budak2 kan :)
amenda la budak dua org tu borak dgn papa..well, mama masih busy snap snap snap *typical blogger walaupon suam2 kuku*  

bila dah dpt tempat best macam ni, masing2 decide lepak dlm bilik je la..lagipon still penat travel, tak koser nak angkut anak2 dinner kat luar..sudahnya papa & ayish pegi tapaukan makanan kat the chicken rice shop (jalan kaki je kata papa) pastu dinner sama2 dlm bilik...awww sweet jugak anniversary dinner dgn makanan bertapau tanpa lilin bagai! cukuplah anak2 sebagai lilin yg menerangi hidup kami.. kahkah ewahh sgt

esoknya lepas breakfast terus pegi swimming..gunakan sepenuhnya masa yg ada..
ok last posing sebelum check out..sukanya pemandangan mcm ni (biasa la org tranung masuk key-ell)
ok dah nak check out..setakat tu, memang puast hati stay kat the face suites ni..eh nak bagitau ni, kitorang laki bini masing2 kurus drp masa kawin dulu...hewhew motip sgt nk bagitau org :p abanggg jom kita amik gambar kat studio pakai baju kawin balik   T_T

ok cukup2 la tu pasal the face suites..

***************************************

coklat ni anak2 je byk rembat..mama sempat la makan 2 ketul kinder tu..
alhamdulillah..rasa cepat pulak masa berlalu, tup2 dah 5 tahun kita bina masjid..5 tahun yg cukup indah dgn 2 org putera kesayangan (gado sikit2 tu biasa la- gaduh manja org kata)...thanks abg utk semuaaaaaaaa benda yg abg bagi & sediakan, syukur sgt2 atas segala nikmat dunia yg Allah pinjamkan ni...

semoga kita sama2 terus bercinta, saling sayang-menyayangi & support each other sampai bila2..no words can describe how much i need u, how much i adore u & how much i love u...thank you for choosing me to spend your life with..

teruskan jadi pengkritik hebat utk isterimu ini lagi2 bab agama..sebab abg selalu tegur pasal aurat, pasal solat & rajin ke masjid tu la buat ayg respect & kagum kat abg..takpe kalau kita kurang dari segi harta/kemewahan kat dunia ni asalkan cukup bekalan kita kat "sana" nanti insyaAllah..teruskan membimbiug isteri & anak2 amanah kita tu ye :)

(kata laki sendiri kan, haruslah puji melambung.. Haha)
Haaa handphone oppo f1 ni paling tak sangka. Hihi.. Kisahnya sehari lepas hubby balik, i cakap dgn dia mcm best je oppo nora danish tu, dah la ada kaler pink.  Pastu dia tanya i nak ke? I cakap entah la, mcm nak mcm taknak..hubby tanya lagi, betul ke taknak iphone? Lajuuu i jawab TAKNAK! haha..

I ni bukan apa tau, selalu sgt hp mcm tak "ngam" dgn tangan i.. Kang baru pakai kejap adaaa je tak kena.. Tahun lepas sampai 3 kali tuka fon. Huhu..kena beli yg harga biasa2 je sbb tahu dah nanti tukar lagi.. Kena manderemnm ke apa i ni hp selalu merajuk kalau i guna.. Ke sbb 24jam ngadap hp? *kantoi*

Sambung cerita tadi.. Hubby pon dan2 buka laptop masuk lazada, click click click settle pastu dia kata 2-3 hari lagi sampai kot.. Yeayy dpt pon oppo f1 kaler rose gold. Haha
.. Tp guna fon lama lagi sbb tak sempat lg nak save mana2 yg penting tu..

I ni kadang2 segan dgn laki sendiri.. Mcm pantang cakap nak itu, teringin ini, lajuuu je dia nak bagi.. Kdg2 cakap je, bkn mintak pon sbb ada masa i rasa sesuatu benda tu tak perlu pon & membazir.. Tp dh namanya suami, agaknya ingt bini ni meminta.. Hahaha apa2 je la.. K bai! 

6 comments:

Chekgu Azrine said...

Alahai sweetnya awak berdua
Plg best sbb dua2 kurus tuh..wow sangat..mcm akk plak akk jenis segan nk sesuatu benda ckp kt hubs..tp hubs akk sllu sgt ke depan dr akk..kalau beli handbag pun dia senyap2 prgi survey pastu bwk akk tgk..agedeban dr akk..hahahaha

Chekgu Azrine said...

Alahai sweetnya awak berdua
Plg best sbb dua2 kurus tuh..wow sangat..mcm akk plak akk jenis segan nk sesuatu benda ckp kt hubs..tp hubs akk sllu sgt ke depan dr akk..kalau beli handbag pun dia senyap2 prgi survey pastu bwk akk tgk..agedeban dr akk..hahahaha

anis abdullah said...

bestnya Face Suite tu....eh eh memang kurus ni..

fathiyah jamaludin said...

bestnya the face suite tu. aritu ada view kat web dia, tp cam mahal sgt sbb masa tu nak menginap je ..dah tau x kan sempat guna all the facilities..
anyway, Happy ANniversary Nana and Fahmy yg ke -5...

moga bahagia sampai ke syurga.

its ok la Nana, xyah la segan2 dgn husband sendiri, dia berkemampuan untuk sediakan keinginan u, lagipun mesti ada reason kenapa mcm tu kan, rezeki dia dapat penat2 kerja di lautan sana mesti utk anak isteri dia jugak..:)

you sacrifice jaga anak2 dia sementara dia kerja,....:D

Mommy Cici said...

alahai sweetnya . Happy anniversary ye

kakGojez said...

wahhh...macam best je face suite tu, nak kena try sekali ni.. apapun happy anniversary ya :)